Steelmade – The Stories We Tell

Het Zwitserse Steelmade is met The Stories We Tell toe aan haar tweede album. De bandnaam zou wat mij betreft beter Aluminummade kunnen zijn, want metaal krijgen we nou niet echt voor onze kiezen.

De drie heren brengen stevige rockmuziek, met incidenteel een metalen randje zoals tijdens het openingsnummer Remember When. Dat is dus niet representatief voor de rest van het album. Catchy eenvoudige, maar aanstekelijke riffs kenmerken de meeste van de gemiddeld vier minuten durende nummers. Minder aanstekelijk is de zang van Paul Baron. Hij probeert zo accentloos mogelijk te zingen, maar heeft een tamelijk zeurderig stemgeluid, zeker als hij de woorden lang aanhoudt. Dat zorgt er voor dat het een en ander toch niet zo beluisterbaar is. Miskleun is het laatste nummer We are Bizarre, een bizar popachtig nummer met wat toetsgepriegel erbij.

Met zo’n afsluiter en de al eerder genoemde zangpartijen komt het cijfer dan helaas niet al te hoog uit. Liefhebbers van stevige rock, denk bijvoorbeeld aan Triggerfinger, zijn wellicht wel geïnteresseerd in deze verhalen en kunnen de band een kans geven.

Score:

61/100

Label:

Fastball Music, 2018

Tracklisting:

 1. Remember When (A Piece of Contemporary History)
 2. Raise Your Voice
 3. The Stories We Tell
 4. Fairytales of Childhood Days
 5. Ashes over Waters
 6. Trial and Tribulation
 7. The Best for Last
 8. Deal with the Devil
 9. Stupidity
 10. Appearance and Reality
 11. Desire and Love
 12. We are Bizarre

Line-up:

 • Paul Baron – Zang
 • Jadro – Gitaar
 • Joe Williams – Drums

Links: