Steel Hook Prostheses – Calm Morbidity

Ai, we zijn erin getrapt. Deze twee Texanen liegen dat ze industrial death metal maken en dat sprak ons aan. Dju toch. Hebben we dan helemaal niets geleerd van Trump? We kenden het niet, maar toch, het blijft naïef te denken dat Amerikanen ooit de waarheid vertellen.

Wat we dachten dat de intro was, met een spookachtige geluidsgrot en wat lijkt op een zakje chips dat door elkaar geschud wordt, duurde al verdacht lang. Nadat ook het tweede nummer uit niet meer dan een uitdijende noisegolf met een scherende ijzerschaaf, vormloos gegalm en een paar schelle botsingen tussen twee digitale stralingen bleek te bestaan, begon een groene substantie uit onze oorschelpen te druppen.

Toen daagde het. Op gitaren, enige vorm van melodieuze uiting, laat staan een flard die muzikaliteit laat vermoeden, hoefden we niet te rekenen.  Daarom hebben we, halfweg de registratie die ze Hand Of Glory genoemd hebben, de hoop opgegeven dat er nog iets industrieels of doods en metaligs zou gebeuren.

Als dit muziek is, dan groeit er een bonenstaak op Pluto. We laten nog liever 34 zeekapiteins met hun haakprotheses ons gat uitkoteren, dan langer dan drie registraties van deze schrootverwerkingsprocessen te moeten verduren. Dit was een vergissing, of om het met een voor woord van het jaar genomineerde uitdrukking te zeggen: we hebben ons getrumpeerd.

 

6PAN1TDVDLabel:

Malignant Records, 2016

Tracklisting:

 1. Doused With Acid
 2. Cyclopia
 3. Hand Of Glory
 4. The Medicus
 5. Paresthesia
 6. Cancer Maide
 7. Deep In The Marrow
 8. Piss Prophet
 9. Stranguary
 10. Sulpher Drip

Line-up:

 • J. Stillings
 • L. Kerr

Links:

Score: /100