Stargazery – Stars Aligned

Stargazery – Stars Aligned
Pure Legends Records, 2015

Men neme: een vleugje Dio, een beetje Rainbow, een kleine hoeveelheid Black Sabbath en een grote dosis keyboards. Goed mengen en je krijgt het geluid dat de Finnen van Stargazery ons voorschotelen.

Opener Voodoo maakt direct duidelijk waar we hier mee te maken hebben, door de duidelijk aanwezige keyboards en Dio-achtige zangpartijen. Het refrein had zo door Ronnie James Dio gezongen kunnen worden. Het mag ondertussen wel bekend zijn dat ik niet vies ben van een stukje melodie in mijn muziek. Stargazery past dan ook uitstekend in mijn muzikale voorkeur. Het gebruik van de keyboards doet me denken aan Star One, het project van Arjan Lucassen dat, net als Stars Aligned, veelal over het heelal en de sterren behelst. Het gebruik van de toetsen had voor mij wel iets minder gemogen want ze hebben wel erg de overhand in het geheel met als gevolg dat Stars Aligned een beetje een eentonig en vlak album is geworden. Hoogtepunten zijn wat mij betreft Voodoo en Dim The Halo. Niet geheel toevallig de twee nummers die gebruikt worden om dit album te promoten.

Liefhebbers van bands als Dio, die geen bezwaar hebben tegen een hoge dosis keyboards, kunnen Stars Aligned van Star Gazery zonder aarzeling aanschaffen. Voor mij is er overdaad aan hoge keyboardtonen aanwezig om dit album echt goed te kunnen noemen. Als brug tussen het progressieve werk van Ayreon/Star One en de jaren 80 sound van Dio/Rainbow is dit aardig geslaagd.

Tracklisting:
Stargazery - Stars Aligned

 1. Voodoo
 2. Angel Of The Dawn
 3. Missed The Train To Paradise
 4. Invisible
 5. Absolution
 6. Acedemy Of Love
 7. Painted Into A Corner
 8. Dim The Halo
 9. Bring Me The Night
 10. Hiding
 11. Warrior’s Inn
 12. Dark Lady
 13. Tumma Nainen

Line-up:

 • Jari Tiura – Zang
 • Pete Ahonen – Gitaar
 • Marco Sneck – Keyboards
 • Jukka Jokikokko – Bas
 • Jussi Ontero – Drums

Links: