Stagnant Waters – Stagnant Waters

Stagnant Waters – Stagnant Waters
Adversum, 2012

Stagnerende wateren. Nog eens: stagnerende wateren. Heb je dat ooit al gezien? Loop je zo door een idyllisch parkje waar de eenden gezellig kwakend op de plas peddelen en dan zie je het: “Jezus Christus, dat water is aan het stagneren, maak dat je godverdomme wegkomt!” Stagnerende wateren, sjonge sjonge. Daar hebben we weer flink over nagedacht hè, jullie twee Noren en Fransman daar.

En toch blijkt die denkoefening de zwaarste geweest te zijn geweest. Van wat dit debuut bevat kan je niet zeggen dat iemand zich één seconde afgevraagd heeft: “hey wacht eens, eigenlijk is dit gewoon zulke ellendige bagger dat je er spontaan de Gazastrook van zou bombarderen.” Wat nog redelijk deftig begint, draait al gauw in soep tot een zenuwomplooiende noisebarrière. Een groteske kakofonie zonder samenspel. Het heeft wat van een vinylplaat achterstevoren laten afspelen met extra blazende slijtageruis. Zo dadelijk gaan we eens wat zaken opsommen, maar vooraleer je die dingen zou overschatten als expressief of surreëel, moet je goed beseffen dat het niet meer is dan infantiel knip-en plakwerk. Muziek? Ga dat maar eens uitleggen in Gaza.

In een waas van gedigitaliseerde oorlogsvoering en yoga komen voorbij: cyberbasdrums, trommelvlies doorprikkende distortion, volledig door de computer geïnsorbeerde dollemansvocalen, rustgevende flessenpercussie, neurotische klarinetten en gakkende saxen (het instrument, niet de Duitse stam), willekeurige rustposes met ambiente bezweringen (nou ja: mompelgezang en zachter gekraak), thunderdomebeats. Maar dat dan allemaal zó belachelijk na elkaar gezet dat je er als muziekliefhebber stress van krijgt. Wie kan bewijzen dit uitgehouden te hebben mag een gratis aspirientje komen afhalen bij de redactie.

Tracklisting: Stagnant Waters - Stagnant Waters

 1. Algae
 2. ????? ?????? ???? ???
 3. Of Salt And Water
 4. Castles
 5. Concrete
 6. Bandaged In Suicide Notes
 7. Axolot I
 8. From The Breaking Neck To Infinity

Line-up:

 • Svein Egil ‘Zweizz’ Hatlevik – Vocalen
 • Aymeric Thomas – Drums, Elektronica, Klarinet
 • Camille Giraudeau – Gitaar, Basgitaar, Keyboards

Links: