Srogosc – W Szalenstwie

Srogosc – W Szalenstwie
Eigen beheer, 2014

Srogosc – Pools voor rigiditeit – bestaat sinds 2013 en voelt zich na één demo klaar voor het grote werk. De stijl die men daarvoor gekozen heeft – symfonische blackmetal – is echter wel één van de meest uitgewoonde genres die er zijn. Het is dan ook des te verrassender dat W Szalenstwie een meer dan behoorlijke indruk maakt.

De reden van mijn enthousiasme? Intelligente songs. Srogosc heeft zich bij het componeren kunnen losweken van de vastgeroeste stellingen van het genre, waardoor men een geluid heeft gecreëerd dat enerzijds duidelijk afgebakend is en waarin anderzijds niet meteen of overduidelijk de invloed van andere bands kan worden getraceerd. Voorzien van een kristalhelder geluid komen de uiterst inventieve melodieuze gitaarpartijen, de verfijnde keyboardpartijen en de boeiende ritmiek prima uit de verf. Het zorgt voor een geluid dat misschien niet superheavy, maar wel bijzonder effectief is.

De Poolse teksten zorgen traditioneel voor een bijtend karakter. Al zijn de vocalen gelukkig een pak gevarieerder dan wat we bij dit soort blackmetal meestal voorgeschoteld krijgen.

W Szalenstwie is een debuut om u tegen te zeggen. En dat heeft alles te maken met de creativiteit die dit duo aan de dag legt. De band heeft inmiddels een deal bij Senseless Life Records, dus dit album kan nu ook via de reguliere kanalen besteld worden. Aanrader!

Tracklisting:Srogosc - W Szalenstwie

  1. W zatracenie
  2. Supernova
  3. Glebiny Duch czesc II
  4. W Szalenstwie
  5. Fantasmagorie
  6. X-03
  7. Exodos
  8. Entropia

Line-up:

  • ?cierwiej – instrumenten
  • Brzydliwy – zang

Links: