Sparzanza – Angels of Vengeance

Sparzanza – Angels of Vengeance


Het Franse label Water Dragon Records heeft wel een heel erg gaaf rijtje bands onder hun hoede. Naast het geweldige Noorse Honcho nog zo’n band, het Zweedse Sparzanza. Ook hier is weer niet echt sprake van een enorme originaliteit, alle kenmerken van een stampende stonerplaat zijn weer aanwezig: de geweldige groove, de pakkende gitaarlijnen, het beukende bas en drumwerk en de stuwende zang.

Dit schijfje rockt de pan uit en is te vergelijken met een band als The Awesome Machine, en qua zang heeft het wel wat weg van Glen Danzig (Danzig/Misfits) maar dan iets rauwer. Dit materiaal is vooral gebaseerd op de twee eerder opgenomen demo’s. Maar dit debuut album spat bij uit elkaar van energie en originaliteit (zover dat in dit genre nog gaat lukken), iets wat op de vorige schijven nog niet echt te vinden was. Wat ook erg opvalt is dat deze band niet beïnvloed lijkt door Kyuss, iets wat vrij zeldzaam is, men laat zien dat er naast/zonder Kyuss ook best stoner bestaat en gemaakt kan worden.

Sparzanza - Angels of Vengeance
Ook deze CD blijft zeker een poosje binnen handbereik liggen. Ik ben echt benieuwd wat Water Dragon Records ons in de toekomst gaat bieden, want het lijkt nu toch wel op het beste stonerlabel van Europa te zijn geworden!