Source Of Rage – Witness The Mess

Het Duitse Source Of Rage speelt volgens de door het label geleverde biografie melodic/groove metal. Metal Archives kwalificeert het als melodic death metal. Hadden ze die twee gecombineerd dan was de spijker op zijn kop geslagen. De band speelt namelijk een heerlijke vorm van death met veel groove en melodie. Simpel toch?

Nou, de nummers op dit tweede album zitten niet zo simpel in elkaar. Het vergt wel wat luisterbeurten voordat het spreekwoordelijke kwartje valt. Het gaat allemaal van de hak op de tak en dat maakt de muziek van Source Of Rage in eerste instantie niet echt doorgrondelijk maar wel interessant genoeg om te blijven luisteren. Wat daarbij helpt zijn de cleane vocalen van Marko. Om verwarring te voorkomen gebruik ik zijn voornaam want Thilo en Riko zijn broers van hem. Drie broers in een band is volgens mij bijna een unicum? Hoe dan ook, zij zijn prima op elkaar ingespeeld.

Nadat er rustig wordt geopend middels het korte titelnummer knalt The Eyes Of The Restless er lekker fel in. De eerste riff is zelfs pure thrash en had op een gemiddeld Exodus-album niet misstaan. Marko brult op Witness The Mess over frictie, agressie en hoe hiermee om te gaan om tot een meer positieve mindset te komen. In Amerika zeggen ze dan: “whatever floats your boat, honey”. Marko’s stemgeluid is in ieder geval prima en draagt bij aan de agressie die de muziek uitstraalt. Op vocaal gebied zijn het echter de nummers waarin wordt afgewisseld tussen scream en cleane zang die er bovenuit steken. De gitaren en drums zorgen in ieder nummer voor een lekkere groove waarbij de melodie niet wordt geschuwd en het vaak tegen thrash aanschurkt. Lekker!

Het enige nadeel op Witness The Mess is dat er een gat valt als er solo’s worden gespeeld en het gitaarspel met een gitarist in de gelederen soms wat plat overkomt. Zou er in huize Krause toevallig nog een gitarist zijn geboren? Zo niet, dan kan het de band helpen er een van buiten de familie aan te trekken om door te stoten naar nog grotere hoogtes.

Score:

82/100

Label:

Metalville Records, 2022

Tracklisting:

 1. Witness The Mess
 2. The Eyes Of The Restless
 3. Purify Me
 4. My Silent Hollow Self
 5. Construe The Last Word
 6. The Louder, The More Right
 7. Path Ways
 8. Aware
 9. Solitude Fortitude
 10. Dark Project

Line-up:

 • Marko Krause- Zang
 • Oliver Roffmann – Gitaar
 • Thilo Krause – Basgitaar, vocalen
 • Riko Krause – Drums

Links: