Soundcrawler – The Dead-End Host

Soundcrawler – The Dead-End Host

Klonosphere, 2015

Soundcrawler is een band uit Frankrijk en The Dead-End Host is het debuut. Muzikaal klinkt het als een kruising tussen Mastodon en Kyuss (zeggen ze zelf) en ik voeg daar Alice In Chains aan toe. Luister maar eens naar de riffs en de zanglijnen: weliswaar niet van het niveau Staley (Duvall) en Cantrell, maar de raakvlakken zijn aanwezig.

Het album staat boordevol logge metalrock in de stijl van hierboven gememoreerde acts. Rustpunten zijn er in akoestische passages. Voor het overige groovet Soundcrawler er op los. Het songmateriaal dat daarmee gepaard gaat is degelijk, maar echte uitschieters zijn mij niet bijgebleven.Het is eerder wat uit balans. Interessante momenten worden afgewisseld met dodelijk saaie stukken waarvan de akoestische tokkelaar And All The Seconds Left de plaat wat onbevredigend eindigt.

Een degelijk debuut, niets meer, niets minder. Ondanks het gortdroge geluid klinkt The Dead-End Host helder. Als gezegd: liefhebbers van de wat obstinate grunge (oude Nirvana, Soundgarden en/of Alice In Chains) kunnen deze gerust eens aan een luisterbeurt onderwerpen. Al is het alleen maar omdat er in dit genre anno 2015 weinig nieuws verschijnt.

Tracklisting
sound

 1. Raiders
 2. Burning Scales
 3. A God to Feed
 4. Long Coma Slow
 5. Souls From the Trash
 6. The Plastic Truth
 7. Civil
 8. Infinite Genocide
 9. And All The Seconds Left

Line-up:

 • Rémy Pockquet – zang
 • Paul Parsat – gitaar
 • Clément Reviriego – gitaar
 • Firouze Pirolley – bas
 • Robin Cauchois – drums

Links: