Soulphernus – Peace Is The Greatest Lie Ov All

Vorige eeuw namen startende metalbands, voor ze aan het grote werk konden beginnen, eerst een aantal demo’s op. Deze waren in de vorm van cassettes en productioneel niet altijd verfijnd, maar waren veelal wel authentiek en zou ik in een nostalgische bui nog eens van onder het stof durven halen.

Het Britse Soulphernus had in die tijd met deze Peace Is The Greatest Lie Ov All een aardige demo in handen, die met vier nummers en een extra bonustrack onder de noemer EP op de markt wordt gebracht.

De black/death metal is nergens vernieuwend, nergens verfrissend en nergens verrassend, maar wel heel eerlijk gebracht. Het geluid is vrij dof en kraakt soms dat het vriest. Het debuutalbum opent met Come Forth In The Name Ov Deamons dat een heel repetitief en catchy refrein heeft en ondersteund wordt door de diepe en hese strot van brulbeest Plaga. In Religious Genocide verwerken de heren de gesproken felle uithalen die Behemoth zo typeert en in Desolation Of The Weak haalt men op een infantiele wijze het complete synoniemenarsenaal van de duivel uit de kast. Het illustreert, naast het spuuglelijke bandlogo en de filosofische albumtitel, het demogehalte van dit plaatje, maar heeft muzikaal wel iets te bieden. Ik moet hierbij toegeven dat ik me meermaals een draaibeurtje Soulphernus heb getrakteerd. De muziek straalt een bepaalde primitieve bevlogenheid uit die doet denken aan de debuutplaten van Avulsed of Belphegor.

Het imago met “paint and cape on stage” maakt het demogehalte compleet, maar, zoals eerder aangehaald, best wel een aangename demo. Een score is hierbij dan ook niet aan de orde, die hou ik voor het grotere werk, jongens!

 

586188

Label:

Eigen Beheer, 2016

 

Tracklisting:

  1. Come Forth in the Name Ov Daemons
  2. Religious Genocide
  3. Desolation Ov the Weak
  4. Peace is The Greatest Lie Ov All
  5. Monument Ov Corpses

Line-up:

  • Plaga- Vocalen
  • Naazghul – gitaar – Gitaar
  • OG – Bas
  • Zoltar – Drums

Links: