Soulbound – Towards The Sun (heruitgave)

Boven deze recensie staat dat het hier om een heruitgave gaat. Technisch gezien is dat niet correct want het gaat hier om een her-heruitgave. Deze heruitgave van de heruitgave (in boektermen zouden we spreken van een derde druk) bevat naast alle nummers van het debuut van deze in 2012 opgerichte band ook een aantal niet eerder verschenen nummers. Enkele daarvan zijn opgenomen op het Online Music Festival en daarop heeft Soulbound enkele gastzangers weten te strikken.

Voor wie deze Duitsers niet kent: ze brengen een vorm van rock met een aardige portie gothic en wat industrial invloeden. Daarbij komt Soulbound verrassend melodieus uit de verf en op dit debuut staan ook aardig wat nummers die bij een eerste luisterbeurt voor herkenning zorgen en in het geheugen blijven hangen. Songtechnisch zit het niet heel ingewikkeld in elkaar. Intro, couplet, refrein, couplet, refrein, brug/solo en dan weer een refrein. Nee, men zoekt liever de afwisseling in een sporadisch basloopje, subtiel geplaatste drumbreak of afwisseling tussen cleane zang en een grunt.

Collega Bart Al Foet was er destijds behoorlijk negatief over. Ikzelf zie wel de charme in van een band die wil rocken en daarbij ook wat zijpaden aandoet. Kijk zelf maar in welk kamp je zit. Deze her-heruitgave is alleen al om het bonusmateriaal de aanschaf voor fans waard.

 

Label:

Metalville Records, 2022

Tracklisting:

 1. Eclipse
 2. Halloween
 3. Curse Of Vanity
 4. Down In Destruction
 5. Towards The Sun
 6. Broken Pieces
 7. Down In Destruction (Chillout mix)
 8. Addicted To Hell (Live OMF Feat. VDiva)
 9. Undone (Live OMF Feat. Annie Hurdy Gurdy)
 10. Unleashed Aporia (Live OMF Feat. Kai / Parasite Inc.)
 11. Two – Face (Harpyie cover)
 12. Grandpa’s Groove ( Parov Stelar cover)

Line-up:

 • Johnny Steckler- Zang
 • Fenix Klemisch – Gitaar
 • Jens Greiner – Gitaar
 • Jonas Langer – Basgitaar
 • Mario Krause – Drums

Links: