Soul Demise – In Vain

Soul Demise – In Vain


Deze Duitse death/thrash formatie bestaat al sinds 1994, maar is wel al die tijd aan mijn aandacht weten te ontsnappen, met “In Vain” komt daar een einde aan. Dit is al de derde full-lenght album van dit gezelschap, en dit moet de doorbraakschijf zijn voor de band (aldus de bio). De band heeft het podium al gedeeld met grootheden als Dying Fetus, Vader, Morbid Angel, Krisiun, Deströyer 666, Immolation, Decapitated, Soilwork en Deranged. Een aardig rijtje! Veel meer kom ik echter niet te weten uit de bio.


Om de muziek hoeft verder geen doekje gewonden te worden. Die is duidelijk, rechttoe-rechtaan en recht in je gezicht. Duidelijke invloeden zijn aanwezig: Kreator, Slayer, Destruction en deze thrash mengelmoes gedrenkt in een ongelofelijk vette Zweedse Deathmetal sound. Toch klinkt het niets gedateerd, de CD heeft een lekker moderne en vlotte sound. Het loopt allemaal lekker vlot en men lijkt niet van een midtempo nummer te houden en rammen het hele CD-tje er lustig oplos. Alleen op het begin van “Towards The Gate” wordt gas afgenomen en midtempo gemusiceerd, doch dit is van korte duur als er doormiddel van de eeuwig aanwezige dubbele baspartijen de snelheid opnieuw ingezet wordt. Alle instrumenten hebben een prominente rol in de muziek en alles rolt er lekker op weg, en vooral de gitaren geven het een Zweeds gevoel.


Soul Demise - In Vain
Een lekker CD-tje dat zeker, maar het is allemaal nét niet datgene wat het een knaller maakt, iets wat The Haunted mij wel duidelijk maakt. Het is zeker geen slechte CD, want hij ligt lekker in het gehoor en beukt er lekker op los, maar of dit een blijver is durf ik niet te zeggen.