Sorrows Path – Touching Infinity

Sorrows Path stamt al uit 1993, maar tussentijds is er wel een lange pauze geweest voor deze van oorsprong Griekse doomband. Met twee nieuwe bandleden zijn we anno 2017 toe aan het derde album, met de titel Touching Infinity.

Nieuwe bandleden houdt vaak in dat men muzikaal niet meer op dezelfde golflengte zat. Dat gaat wellicht ook op voor Sorrows Path, want met deze release schuift de band wel heel opzichtig op naar de power- en progmetal, hetgeen de albumhoes ook al doet vermoeden. Op dat vlak is dat voor uw recensent, die van een goede portie doom houdt, dan ook een flinke teleurstelling. Nummers als The Subconscious en Forgiveness starten weliswaar met een uitstekende doomriff en een lekkere, bijpassende solo, maar gaan dan al weer snel over op de typische progbreaks en het voor mijn oren onrustige gitaargepiel en drumwerk. Kwestie van smaak en daarover valt genoeg te twisten. Dit neemt echter vooral niet weg, dat het muzikaal prima in orde is, want de heren beheersen hun instrumenten.

Waarom Sorrows Path zich nog steeds in de doomhoek blijft profileren, is mij een raadsel. Doomfans hebben bij Sorrows Path anno 2017 niet echt meer iets te zoeken, liefhebbers van prog- en powermetal des te meer. Die zullen voldoende plezier aan dit album kunnen beleven.

Score:

78/100

Label:

Pure Steel Records, 2017

Tracklisting:

 1. To Infinity
 2. Fantasies Will Never Die
 3. Leneh
 4. My Chosen God
 5. Metaphysical Song
 6. The Subconscious
 7. Beauty
 8. Forgiveness
 9. Revival of Feminine Grandeur
 10. Touching Infinity

Line-up:

 • Angelos Ioannidis – Zang
 • Kostas Salomidis – Gitaar
 • George Vichos – Gitaar
 • Stavros Giannakos – Bas
 • Fotis Mountouris – Drums

Links: