Sørgelig – Devoted To Nothingness

Sørgelig is een Griekse blackmetalband die met het album We, The Oblivious dat verscheen in 2019, een goede indruk op me naliet. Die plaat was voorzien van heerlijke melodieën, vettige vocalen soms met een wat hogere uithaal en een wat stoffige productie. Devoted To Nothingness is geen verzameling nieuw werk, maar is een heruitgave van die EP eveneens uit 2019, die enkel op tape uitkwam. Het Duitse Nihilistische KlangKunst heeft deze release nu uitgebracht op cd. Ondanks mijn eerste enthousiasme, moet ik toch al van in het begin toegeven dat het toch eerder een zootje is, deze EP.

Tussen de erg scherpe intro, Light Fades Away en het laatste nummer Eclipse zit er nu eens weinig of niets noemenswaardigs of misschien ben ik weer te snel. Het klinkt wel allemaal, true, grim, frostbitten en evil, maar door de erg brakke productie is het soms toch moeilijk om alles naar behoren te onderscheiden. Je oren doen pijn na een paar minuutjes. Die In Vain is dan wel een lekker snel nummer met ijskoude vocalen ook het daaropvolgende The Parasites Of Existence kent zijn vettige momenten, maar toch is de spoeling in het geheel wat dunnetjes. Enkel de track Μηδέν is nog het vermelden waard, alleen al voor die ongecontroleerde sfeer, die vunzigheid uitademt. Doet me wat aan de Finnen van Prevalent Resistance denken.

Tja, ik had dit EP’tje als ik de platenboer was niet op cd gezet maar aan de kerels van Sørgelig gevraagd een aardige collectie nieuw materiaal te schrijven. En wat blijkt? De heren hebben dat inderdaad ook gedaan. Er is ook nieuw materiaal verkrijgbaar. Alleen heb ik er mijn hand nog niet op kunnen leggen.

Label:

Nihilistische KlangKunst, 2020

Tracklisting:

 1. Light Fades Away
 2. Die In Vain
 3. The Parasites Of Existence
 4. H.E.M.E.O.Θ.Σ
 5. Μηδέν
 6. Devoted To Nothingness
 7. We Shall Be Forever Blind
 8. Eclipse

Line-up:

 • Reactive – Bas
 • N.D. – Drum
 • NCRVZRS – Gitaar
 • Odious – Zang
 • Εκπτωτος – Gitaar

Links: