Sorcery – Arrival At Six

Sorcery – Arrival At Six
Xtreem Music, 2013

In het verleden bracht Sorcery vier demo’s en in 1991 een volledige cd (Bloodchilling Tales) uit. Hierna werd de band in 1997 ontbonden. In 2009 wordt vervolgens een doorstart gemaakt en nu verschijnt de tweede volledige cd van deze Zweden.

Sorcery levert met Arrival At Six een puike death metal-plaat af die sterk doet denken aan Autopsy maar dan wat meer uptempo. Ook genre-genoten als Entombed en Dismember lijken een belangrijke bron van inspiratie te zijn geweest. Er staan een aantal beukers van formaat op. Direct vanaf de aftrap in de vorm van We Who Walk Among The Dead geeft de band zijn visitekaartje af. Het knalt, beukt en is nietsontziend. De sound is ongepolijst en past daarmee perfect bij de stijl die de vier heren hanteren.

United Satanic Alliance kan doorgaan voor het lijflied van deze heren. Brutaal maar effectief knalt dit nummer uit de speakers. Op drumgebied gebeurt er op deze cd vrij weinig in die zin dat dhr. Steinfaust begrijpt dat je niet elke riff hoeft dicht te timmeren met roffels maar dat een dubbele-bass met een simpele beat volstaat om het geheel samenhangend te laten klinken.

Slechte tracks ben ik na beluistering niet tegengekomen. Echte hoogtepunten ook niet. Het doel lijkt te zijn de luisteraar murw te beuken met negen welgemikte slagen. Dat doel is wat mij betreft bereikt.

Als je graag naar old school death metal luistert dan kun je Sorcery er rustig eens bij pakken. Als je al geen liefhebber bent van het genre dan zul je het na beluistering van Arrival At Six niet worden.

Tracklisting:
Sorcery - Arrival At Six

 1. We Hho Walk Among The Dead
 2. Created From Darkness And Rage
 3. Master Of The Chains
 4. United Satanic Alliance
 5. Arrival At Six
 6. Warbringer
 7. Maculated Life
 8. Beyond The Wall
 9. Reborn Through Hate

Line-up:

 • Ola Malmström – Vocals
 • Paul Johansson – Guitars
 • N. Sadist – Bass
 • Steinfaust – Drums

Links: