Snøgg – Abeloth

Het in 2013 opgerichte Snøgg brengt dit jaar zijn derde EP uit, genaamd Abeloth. Deze relatief jonge band heeft in 2016 al twee EP’s uitgebracht en daar komt nu dus deze release bij.

Met drie lange nummers hebben de heren ruim een half uur vol weten te maken met muziek, muziek die overigens meer vragen oproept dan dat het beantwoordt. Na een veel te lang intro komen eindelijk de gitaren uit het vet en verwacht ik een bak herrie. En dat krijg je dan ook. Letterlijk! Wat hier precies gebeurt, is mij niet helemaal duidelijk. Wat echter wel duidelijk is, is dat er een hoop te horen is op Abeloth. Je hoort een viool (naar mijn idee) samen met gitaren die totaal niet lekker klinken. Daar tussendoor komt nog een soort van kermisdeuntje, dat overigens helemaal niets toevoegt aan dit toch al chaotische geheel. En dat is nog maar het eerste nummer. Gaat de rest dan ook zo? Ja, precies zo, compleet met vervelende viool en irritante deuntjes. Experimenteel is deze band zeker, maar je moet er wel van houden, anders is dit niet om aan te horen.

Er gebeurt van alles op deze EP en naar mijn mening gebeurt er teveel. Dit luistert niet lekker weg en het is zeker ook niet een album dat je even snel opzet om aan je vrienden te laten horen.

Label:

Eigen beheer, 2017

Tracklist:

  1. The Servant-The Mother
  2. Beloved Queen Of The Stars
  3. Bringer Of Chaos

Line-up: 

  • Morke – Drums
  • Ulv – Gitaar, Keyboard, Zang

Links: