Snakecharmer – Snakecharmer

Snakecharmer – Snakecharmer
Rough Trade Benelux, 2013

Het was zonder te weten wie deel uitmaakte van Snakecharmer dat ik deze schijf door de versterker joeg. De verrassing was vrij groot: Whitesnake, maar dan mét een stem. Dát is lang geleden! Het klinkt in elk geval geweldig! Na enkele nummers dan toch maar eens gekeken wie in deze band speelt en ja, zo is het niet moeilijk natuurlijk. Mick Moody en Neil Murray maakten beiden deel uit van de originele Whitesnake-bezetting, die van 1978 namelijk, en ze bleven tot midden jaren tachtig bij de groep. De periode toen alles nog meer de richting van stevige bluesrock uitging en er van de stadionmeezingers nog geen sprake was. Laurie Wisefield verdiende zijn strepen bij Wishbone Ash, Harry James komt van Thunder en Adam Wakeman maakt nu toch al een decennium lang deel uit van Ozzy’s band. Als extraatje daarbovenop doet ook Chris Ousey mee, die je misschien wel kent van Heartland.

Het resultaat is niet buitengewoon verrassend maar wél onwaarschijnlijk goed. Harde rock met zeer veel bluesy invloeden, steeds gedomineerd door de excellente zang van Ousey. Voeg daarbij nog de regelmatig scheurende slide gitaar van Moody en je weet wat je kan verwachten.

Moeten we Snakecharmer nu zien als een nieuwe supergroep (zowat het meest hatelijke woord dat ik ken) of niet? Geen idee eigenlijk. Maar wie nog eens lekker ouderwets loos wil gaan in de woonkamer met de borstelsteel als gitaar, daarbij opzichtig één voet op de sofa wil zetten en zich wil aanstellen voor de rest van zijn huisgenoten is dit in elk geval een prima plaatje. Let the beast go, pa, maar denk aan de meubelen.

Tracklisting:
Snakecharmer - Snakecharmer

 1. My Angel
 2. Accident Phone
 3. To The Rescue
 4. Falling Leaves
 5. A Little Rock & Roll
 6. Turn Of The Screw
 7. Smoking Gun
 8. Stand Up
 9. Guilty As Charged
 10. Nothing To Lose
 11. Cover Me In You

Line-up:

 • Chris Ousey – Vocals
 • Micky Moody – Guitars
 • Laurie Wisefield – Guitars
 • Adam Wakeman – Keyboards
 • Neil Murray – Bass
 • Harry James – Drums

Links: