Snake Bite Whisky – This Side Of Hell

This Side Of Hell is het debuut van het Australische sleazegezelschap Snake Bite Whisky. Het kwartet heeft al enkele EP’s achter zijn naam staan, maar was nog niet opgedoken op mijn radar. De band is naar eigen zeggen de beste sleazeband uit Australië. Iets wat naar mijn idee niet zoveel zegt, aangezien ik niet een andere Australische sleazeband zou kunnen noemen.

We trappen af met een fijn basloopje dat overgaat in een erg standaard nummer. Een catchy melodie voorzien van lekker simpele teksten die makkelijk mee te blèren zijn. De bekende gitaren die klinken als sirene’s komen uiteraard ook voorbij. Nee, met Damnation Alley weet de band mij nog niet te overtuigen. Als het tweede nummer begint, moet ik even goed opletten. Het klinkt nagenoeg hetzelfde namelijk als het vorige. Ik snap dat je een bepaalde blauwdruk gebruikt voor je geluid, maar het is gewoon beschamend hoe Down in the Dirt klinkt als een exacte kopie van het eerste nummer. Het gebeurt natuurlijk wel vaker dat nummers op elkaar lijken, maar zet ze dan niet na elkaar, en aan het begin van je album. Dit komt zo wel erg armoedig over namelijk.

Goed, sleaze metal staat niet bekend om zijn originaliteit, maar dan moet de muziek je aanspreken. Het is, mits goed uitgevoerd, ideaal voor bij een feestje. Dat aspect is redelijk geslaagd op This Side Of Hell. Een nummer als B.A.M., wat staat voor Bad Ass Mother Fucker, is gewoon een lekkere meedeiner waarbij je de luchtgitaar ongegeneerd kan meespelen, terwijl je klakkeloos ‘bad ass motherfucker’ aan het roepen bent.

Terwijl de zang me sterk aan Chris Jericho (Fozzy) doet denken, hoor ik muzikaal overduidelijke Guns ‘n’ Roses invloeden. Ik kan een portie sleaze op z’n tijd best waarderen, maar zelfs voor mij is This Side Of Hell te eentonig. Ik heb me dik een half uur enigszins vermaakt met dit album, maar toen was ik er ook wel klaar mee. Mocht je binnenkort een feestje hebben, zou je Snakebite Whisky nog even kunnen overwegen. Ik zelf zou voor de duidelijke inspiratiebron van de heren gaan.

Score:

65/100

Label:

Pavement Entertainment, 2019

Tracklisting:

 1. Damnation Alley
 2. Down in the Dirt
 3. Ain’t Dead Yet
 4. Spin
 5. B.A.M.
 6. Last Man Standing
 7. Drinking for Two
 8. Another Day
 9. New Revolution
 10. She Likes Machines

Line-Up:

 • Jay R – Zang
 • Dave Arens – Gitaar
 • Stacii Blake – Bas
 • Al ‘Ace’ Bukva – Drums

Links: