Slow – Mythologiæ

Onvoorstelbaar dat deze band nergens schuilt in onze archieven. Slow komt uit België, of is toch langzaamaan gegroeid naar dat land toe. Bezieler van het geheel is immers de Bulgaar Déhà, die we kennen van duizend andere projecten zoals Cult of Erinyes, Imber Luminis, Maladie, We All Die (Laughing), enzovoorts. Na het ter ziele gaan van Ter Ziele vond ook Lore haar weg tot de man en nu heeft ze instrumentaal, lyrisch en vocaal haar inbreng. Het kan het verhaal enkel maar beter maken. Eigenlijk is dit plaatje al enkele jaren oud, maar door de deal met Code666 komt het eindelijk onze kant op. Jammer dat we er dus geen score aan koppelen, maar wie wat tussen de lijntjes kan lezen in deze review, weet genoeg.

Wie Slow niet kent, moet zich verwachten aan een lange rit. Deze vijf tracks duren een uur lang, en dan mis ik op de digitale versie nog een extra gigant van twaalf minuten, die als bonustrack fungeert en de naam The Break of Dawn draagt. Sinds enkele jaren brengt Slow funeral doom, maar dat dekt zeker de volle lading niet. Op sommige momenten wel, dan sleept het voort als een dodenmars en voel je de bittere melancholie, maar de kracht van deze band zit in de opbouw naar deze momenten. Met atmosferische soundscapes wordt een zweverig geheel gecreëerd dat op The Suffering Rebel of The Dying God zelfs nog een vocale zoetigheid meekrijgt, om vervolgens losgelaten te worden in de desolate leegte.

Op zich een sterke aansluiter op de voorgangers in het rijtje, met dit keer misschien nog meer de nadruk op die wisselwerking met harmonie en atmosfeer, die knap in verhouding blijft met de slepende stukken daarnaast. We beloven het plechtig, vanaf nu bespreken we alle Slow-releases die na dit mythologische schouwspel nog aangebracht worden. We kunnen het toch niet maken om onze lezers de genialiteit van deze Belgen te onthouden? Voor meer pret tot slot: ook de vijfde langspeler is bij Code666 reeds te vinden.

Label:

Code666 Records, 2019

Tracklisting:

  1. The Standing Giant
  2. The Drowning Angel
  3. The Suffering Rebel
  4. The Dying God
  5. Sorrow’s Shadow

Line-up:

  • Déhà – Gitaar, drums, zang
  • Lore – Bas

Links: