Sledgehammer Nosejob – Stop! Hammertime!

Sledgehammer Nosejob uit Hoogeveen, een plaats in Nederland waar iedereen ofwel iemand kent die metal speelt, ofwel zelf metal speelt. Fredde Kaddeth en Carl-Cristian van Massive Assault (zeer degelijke death metal is dat) wilden het weleens over een andere boeg gooien en brachten met dit Sledgehammer Nosejob een mix van thrash en death ‘n’ roll. Ofzo.


Ik heb er een paar keer naar moeten luisteren vooraleer ik het kon benoemen. Het boeide me ook niet echt, want ik ging helemaal mee in het muzikale verhaal. De opener, Sledgehammer Bitch, klinkt als een mix tussen Peter Pan Speedrock, Motörhead en Pro-Pain. Vet! Blind or Damned gaat dan weer richting NY punk/hardcore uit de jaren negentig, op een brutale metal leest. Crematorium is opnieuw een opgefokt Discharge-nummer met een heavy solo, zo worden ze niet vaak meer gemaakt. Ik heb het vooral naar mijn zin met nummers als Crashing  en 1347 Black Death, waar pure, old school death metal gebracht wordt, met Nederlandse Asphyx– en Zweedse Entombed-ronkroots.

Voor ieder wat wils, deze plaat, zolang je houdt van opgefokte, headbangbare en stamppotgare death, thrash, hardcore en crust met ballen die tot op de grond hangen en tegelijkertijd ook expert luchtgitaar bent wanneer AC/DC door de speakers weergalmt. Ik vind het allemaal prima, ideaal voor een metalen feestje waarop de deelnemers het wereldrecord blauwe plekken willen verbreken. Favoriete nummer: Pathological Liar.

Score:

80/100

Label:

Defying Danger Records, 2017

 

Tracklisting:

 1. Sledgehammer Bitch
 2. Blind or Damned
 3. Crematorium
 4. Crashing
 5. Psycho Rocker
 6. Barcoded Ordered Sold Packed and Shipped
 7. Chainsaw Hank
 8. Pathological Liar
 9. Darker than Black
 10. 1347 Black Death

Line-up:

 • Fredde Kaddeth
 • Carl Assault

Links: