Slayne – The Offal Feast

Slayne – The Offal Feast

Vanmiddag kreeg ik een mailtje van Paul: “Michiel, had ik jou die CD van Slayne niet gestuurd een tijdje geleden?” Kolere, das waar ook.. Meteen vandaag nog maar effe doen.. Bij deze dus mijn excuses aan de mannen van Slayne dat de review zo lang op zich heeft laten wachten maar jullie moeten er nu toch aan geloven..

Slayne komt uit Zutphen en deed voor het eerst landelijk van zich spreken toen ze 2 jaar geleden de finale van de allereerste Metalbattle op haar naam wisten te schrijven. De aldaar gewonnen studiotijd bij de befaamde Harrow Studios bleek precies genoeg te zijn om de drum en de gitaar partijen op te nemen en dus nam de band ook nog haar intrek in de Gr0und Zero studio (o.a. Solarisis, Caedere, Exposing Innards) in haar eigen woonplaats om de klus verder te klaren en de zaak te mixen en te masteren onder leiding van Pascal Altena. Middels “Slayne By Experience” gaf de band ons vorig jaar al een voorproefje via haar website en nu is dan de hele CD een feit. En zie hier het resultaat..

Tracklist:

  1. Slayne By Experience
  2. Mysognist
  3. The Offal Feast
  4. Abortion Alley

De 17 minuten tellende mini CD bevat 4 voornamelijk mid tempo deathmetal nummer die voornamelijk op de Amerikaanse leest geschoeid zijn. Verwacht hier alleen geen zoveelste Cannibal Corpse, Morbid Angel of Nile equivalent want daar ligt het tempo van Slayne eenvoudigweg te laag voor. Normaal gezien hou ik zeker wel van het betere hak- en beukwerk maar door dit te vermijden, verlegt Slayne mooi de nadruk op andere elementen in de muziek. De ultiem diepe grunts van zanger Robin (onlangs nog de studio ingedoken met zijn andere band Monolith op hun debuutplaat op te nemen) liggen lekker dik in de toch al lekkere zompige mix en het drumwerk van drummer Bas (tegenwoordig vervangen door voormalig Exposing Innards drummer Mick die en passant ook meteen maar even de website van de band een facelift gegeven heeft) houdt de zaak lekker op zijn plaats. Verwacht ook geen vliegende solo’s of andere verwante tierlantijnen maar bereid op voor op een heerlijke pot zompige deathmetal. Een vergelijking met andere bands kan ik niet echt maken. Je moet het gewoon een keer zelf gehoord hebben. Ik heb de band vorig jaar live aan het werk gezien toen men als special guests speelde tijdens de 2002 editie van de Metalbattle en ik kan u vertellen dat de hoofden van het publiek goed op en neer gingen dus ik mag concluderen dat het wel snor zit met deze band. Met “The Offal Feast” hebben ze in elk weer een keurig visitekaartje afgegeven..

De huidige line-up:

  • ROBIN KOK – vocals
  • RICK VELTEN – guitar
  • VICTOR BOLDEWIJN – guitar
  • DICK PANS – bass
  • MICK KOOPMAN – drums

Als laatste wil ik graag nog even opmerken dat het artwork bijzonder fraai verzorgd is. “The Offal Feast” is te bestellen voor 6 Euro plus verzendkosten. Check de website van de band voor meer informatie en steunt deze band.

Website: http://www.slayne.com