Slaves To Gravity – Underwater Outerspace

Slaves To Gravity – Underwater Outerspace
SPV, 2011

Business is booming in Groot Brittannië. Niet alleen in Buckingham Palace lopen ze op wolkjes, ook in de muziekwereld lijkt alles goed te gaan. Slaves To Gravity is één van die bands die een graantje meepikt. Dit jaar kwam men met het nieuwe album Underwater Outerspace aankloppen.

Alternatieve grungerock met een snuifje southern guitar op een carpaccio van Britrock. Slaves To Gravity is een prima band met nog beter materiaal. Hier en daar kan de muziek wel wat cliché uit de hoek komen maar dat zien we half door de vingers gezien de frisse doch donkere sound die ze hier en daar uit de noten persen. Een donkerdere Nickleback of een minder explosieve Papa Roach, daar kan je deze band mee vergelijken. Je merkt dat deze jongens bedreven en vooral gedreven muzikanten zijn, maar misschien is het geen slecht idee om zich van de rest van dit typische genre – geteisterd door een een overaanbod, af te stappen en op zoek te gaan naar iets unieks wat de fans direct bij de ballen grijpt.

Zeer leuke plaat maar geen topper. Deze jongens maken goede, leuke muziek maar er is beter op de markt dan dit. Geef ze een kans om te groeien in wat ze doen, om meer te experimenteren, en dan komen ze er zeker wel!

Kamlath - stronger
Tracklisting:

 1. Good Advice
 2. Honesty
 3. She’s Got Big Plans
 4. Unknown
 5. Dumb
 6. Misery Pills
 7. Silence Now
 8. Youth Serrated
 9. Lily Liver
 10. Last Ignition
 11. This Time It’s Terminal
 12. Negative Pose (bonus)

Line-up:

 • Mark Verney – Guitars
 • Tommy Gleeson – Vocal, Guitars
 • Toshi Ogawa – Bass

Links: