Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators – World On Fire

Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators – World On Fire

Dik Hayd Records, 2014

Zowel Slash als Myles Kennedy zijn bezige bijtjes. Slash vooral met zijn soloplaten en gastbijdragen links en rechts, Myles Kennedy met Alter Bridge en zijn inmiddels vergrote rol binnen de albums die Slash uitbrengt. In 2012 was het voor het eerst dat de voormalige gitarist van Guns N’ Roses Kennedy een hele plaat liet inzingen. Apocalyptic Love was een prima plaat. World On Fire is het logische vervolg op dat album waarmee Slash bewijst zich in stabielere wateren te bevinden, na onder andere de mislukte doorstart van Velvet Revolver.

Muzikaal is er niet heel veel nieuws onder de zon. Maar liefst zeventien nummers telt World On Fire. De kwaliteit van het songmateriaal is daarentegen dermate goed dat deze grote hoeveelheid tracks er niet toe leidt dat World On Fire zwaar op de maag ligt. Integendeel. De nummers die een gemiddelde lengte hebben van een minuut of vier zijn bijna allemaal stuk voor stuk sterke en op zichzelf staande songs. Kenmerkend is het luchtige karakter, het smeuige gitaarwerk (check die solo in Safari Inn) en de zeer herkenbare strot van Kennedy.

World On Fire is een lekker dynamisch plaatje geworden. Uptempo rockers die het vooral goed zullen doen in de auto wisselen stuivertje met meer slepende songs die vooral aan Alter Bridge doen denken. En zo krijgt de luisteraar, wellicht onbedoeld, het beste van twee werelden populaire hardrock voor de kiezen. En daar is zo nu en dan niets mis mee.

Tracklisting:
slash

 1. World on Fire
 2. Shadow Life
 3. Automatic Overdrive
 4. Wicked Stone
 5. 30 Years to Life
 6. Bent to Fly
 7. Stone Blind
 8. Too Far Gone
 9. Beneath the Savage Sun
 10. Withered Delilah
 11. Battleground
 12. Dirty Girl
 13. Iris of the Storm
 14. Avalon
 15. The Dissident
 16. Safari Inn
 17. The Unholy

Line-up:

 • Slash – gitaar
 • Myles Kennedy – zang
 • Todd Kerns – bas
 • Brent Fitz – drums

Links: