SLAEGT – Domus Mysterium

Het Deense Slaegt Brengt in 2017 hun tweede full length uit genaamd Domus Mystirium. Deze heren maken een brute mix van trash en black metal en dat klinkt als een recept voor een lekker album.

Slaegt borduurd met dit album verder waar ze met hun eerdere EP Beautiful and Damned waren gebleven. Op dit album is wel te horen dat de heren verder gegroeid zijn met hun muziek. Dit valt op door de goeie kwaliteit van de nummers en de prima productie van Domus Mysterium. De intro begint met een tam akoestisch stuk waarna de elektrische gitaar het overneemt en er een mooi geheel gemaakt word. Dit is echter alleen de intro voor meer snelheid en harde gitaren. De rustige gitaar komt ook weer terug in Egovore, al is dat om er wat een duister sfeertje in te brengen. Met vrij lange nummers is dat ook wel fijn dat er af en toe wat tempo en toon wisselingen in zitten. Het titelnummer Domus Mysterium duurt dan ook dertien en een halve minuut. Gedurende het hele album krijg je dan ook van alles naar je hoofd geslingerd, van blast beats tot de akoestische gitaar. Veel verschillende melodieën en meer, maar dat maakt niet uit, het klinkt goed.

Dit is een album dat zeker de moeite waard is om aan te schaffen. De mix van trash en black metal is prima uitgevoerd en klinkt prima zo op de zondagochtend.

Score:

87/100

Label:

Ván Records, 2017

Tracklist:

1. Succumb
2. I Smell Blood
3. Egovore
4. In The Eye Of The Devil
5. The Tower
6. Burning Feathers
7. Remember It’s A Nightmare
8. Domus Mysterium

Line-up:

  • Olle Bergholz: Bass
  • Oskar J. Frederiksen:Zang & Gitaar
  • Anders M. Jørgensen: Gitaar
  • Adam CC. Nielsen: Drums & Piano

Links: