Skeleton – Skeleton

In het rijtje van voordehandliggende bandnamen als Death, Satan en Grave hebben we nu ook nieuwkomer Skeleton. Op hun zelfgetitelde LP rammelen deze Texaanse bottenzakjes er flink op los. Dus kraak je schedel, scheur je middenvoetsbeentje en zet je schrap.

Met het nummer Skeleton trapt Skeleton het album Skeleton lekker af. Een uptempo riffje dat is doordrenkt met een gruizige, verstoorde sound. Het tempo zit er lekker in. Het ossuarium dat wordt opengetrokken is vergelijkbaar met dat van Midnight, Hellknife en Nifelheim. Kortom: een toffe combinatie van thrasherige, blackerige rauwdouwerigheid. Maar de Amerikaanse botteriken hebben ook andere trucjes in hun mouw. Het (overigens zeer korte) T.O.A.D. zou bijvoorbeeld zo een smerige Iron Maiden adaptatie kunnen zijn.

Misschien is het de weemoedigheid die de coronatijd bij mij teweeg brengt, maar door sommige bands krijg ik een sterke goesting om in een oververhitte festivaltent met een lekker koud biertje in mijn hand wat live-gitaargeweld te gaan aanschouwen. Skeleton is ook zo’n band. Hij brengt de ideale combinatie van een gore sound, een hoog tempo en knallende energie. Het is muziek waarvan je automatisch een vies gezicht gaat trekken. En dat is een goede zaak. In ieder nummer trappen de heren iets anders gaafs in je smoel. In Taste Of Blood zit bijvoorbeeld een pikant gitaarlickje. De tracks zitten retestrak in elkaar en het is allemaal ook goed gebalanceerd afgemixt. Deze drie Amerikaanse Pierlala’s weten precies hoe ze een goed album moeten neerzetten. Het huzarenbotje, het knokkeltje op de taart en het graatje van de zalm bewaart Skeleton tot het laatst. Het album wordt namelijk afgesloten met een knap staaltje blackmetalbeukwerk. De goorheidsknop wordt naar standje elf gezet en de tempowisselingen vliegen je om de oren. Tegen het einde van de track verlaagt het tempo en ebt het album rustig weg. Na 27 minuten gitaargebeuk is er weer rust in de tent.

Maar goed, hoeveel woorden zijn er nodig om bierlust, gruizigheid en energie te omschrijven? Op een bepaald moment houdt het vocabulaire op en moet je de plaat gewoon opzetten. Je zal er zeker geen spijt van krijgen.

Score:

80/100

Label:

20 Buck Spin, 2020

Tracklisting:

 1. Skeleton
 2. Mark Of Death
 3. The Sword
 4. T.O.A.D.
 5. Ring Of Fire
 6. At War
 7. Taste Of Blood
 8. Victory
 9. A Far Away Land
 10. Turned To Stone
 11. Catacombs

Line-up:

 • Victor Skeleton – Vocalen, drums
 • David Skeleton – Gitaar
 • Alex Guzman – Gitaar
 • Cody Combs – Basgitaar

Links: