Skarhead – Dreams Don’t Die

Skarhead – Dreams Don’t Die
I Scream Records, 2011

Skarhead is sinds het verschijnen van hun debuut een band waar menig hardcore-liefhebber zijn hart aan op kan halen. De tough guys uit Queens, NYC hebben door de jaren heen een behoorlijke fanschare opgebouwd met hun mix van hardcore, punk en een vleugje hiphop. Onder leiding van boegbeeld Lord Ezec heeft de band nu een album uitgebracht met covers als eerbetoon aan hun helden van vroeger.

De keuze voor de artiesten is niet echt een verrassing. Sick of it All, Warzone, Cro-Mags en Sheer Terror zijn bands die de hoogtijdagen van de hardcore kracht hebben bijgezet. Logischerwijs kun je bij het maken van een eerbetoon moeilijk om deze namen heen. Dat nemen we de heren van Skarhead dan ook niet kwalijk. Sterker nog, ik vind het wel mooi om die oude anthems nog eens te horen in een modern Skarhead-jasje. Hierbij blijft de band erg dichtbij de oorspronkelijke songs, want ieder nummer wordt vrijwel gelijk aan het origineel gespeeld. De moderne productie doet wel een positieve duit in het zakje, want het klinkt allemaal lekker vet. Opvallend is wel dat veel van de gekozen songs een mid-tempo karakter hebben. Een enkele keer wordt het gaspedaal ingedrukt (United Forces, As One).

Bewonderenswaardig is het dat Lord Ezec en consorten ervoor kozen om ook een nummer van Prince mee te nemen op dit album. Opmerkelijk is dat de heren opteerden voor de versie van Cyndi Lauper. Of je dit terug kunt horen in de song op dit album vraag ik mij af. Uiteindelijk pakt When You Were Mine verkeerd uit en mondt het nummer jammer genoeg uit in een beschamende vertoning.

Echter, niet getreurd. Na dit laatste schoonheidsfoutje druk je gewoon weer op play en is het genieten met de oude helden van weleer. Want old school hardcore maken kun je aan Skarhead wel overlaten.

Tracklisting:

 Skarhead – Dreams Don’t Die

 1. The Hard Way (originally by Outburst)
 2. Backtrack (originally by Killing Time)
 3. As One (originally by Warzone)
 4. Trueblue (originally by Underdog)
 5. Pete’s Sake (originally by Sick of it All)
 6. Malfunction (originally by Cro-Mags)
 7. Sit Home And Rot (originally by Murphy’s Law)
 8. United Forces (originally by S.O.D.)
 9. Stand For (originally by Leeway)
 10. Cup O Joe (originally by Sheer Terror)
 11. Break Down The Walls (originally by Youth of Today)
 12. Soulcraft (originally by Bad Brains)
 13. With Time (originally by Agnostic Front)
 14. When You Were Mine (originally by Cyndi Lauper)

Line-up:

 • Lord Ezec (aka Danny Diablo) – Vocals
 • Eddie Leeway – Vocals
 • Zack (aka White Wolf) – Guitar
 • AK-Ray – Guitar
 • Riggs – Drums
 • Mike the Gook – Bass

Links: