Six Pack Of Doom – Die Hipster Scum

Ik was maar matig positief gestemd over de EP van het Canadese Six Pack Of Doom, maar toch waag ik me nu aan het debuutalbum met de titel Die Hipster Scum! Eens luisteren of de band mij wel kan overtuigen in het half uur dat dit album duurt.

De band combineert punk en metal en voegt daar een vleugje doom aan toe met als gevolg dat het ene moment enorm de spanning wordt opgebouwd en op het andere de nummers razendsnel je oren binnenknallen. Het zorgt voor een muzikale mix die bij mij simpelweg niet aanslaat. De gecombineerde cleane en schreeuwerige zang helpen ook niet echt mee wat mij betreft. De negen nummers neigen,vooral qua zang, naar de beginperiode van de punk waarbij structuur en melodieën niet de hoogste prioriteit hadden.

Die Hipster Scum! is duidelijk niet een album met hapklare brokken en dus niet gemaakt om rustig te beluisteren. Bij mij persoonlijk is het kwartje nog niet gevallen, maar er zijn ongetwijfeld oude punkers die dit helemaal geweldig zullen vinden. Ben jij zo’n oude punker, tel dan gerust tien, of misschien wel meer punten bij de score op. Voor mij is dit echter maar nipt voldoende.

Score:

50/100

Label:

Eigen Beheer, 2018

Tracklisting:

 1. Not Your Disciple
 2. The Skeleton
 3. All My Friends
 4. Learn to Forget
 5. Chain of Command (His Hero Is Gone cover)
 6. Comfortable Sin
 7. Suds of Sorrow
 8. C.O.L.
 9. Die Hipster Scum

Line-Up:

 • Justin Harrison – Bas
 • Mike Jacobs – Drums
 • Marty Mostad – Gitaren
 • Joel Perkins – Zang

Links: