Sinister – Gods of the Abyss

Sinister heeft in de loop der jaren een mooie discografie uitgebracht en kwam begin dit jaar nog met een album: Syncretism. En nu komt Sinister met een nieuwe release. Huh, nu alweer wat nieuws? Nou nee, niet exact. Het verhaal is als volgt: Sinister ging in 2003 uit elkaar. Vocalist Aad en basgitarist Alex richtten daarna No Face Slave op, maar kwamen er al vrij snel achter dat hetgeen ze produceerden zo verdomd veel leek op Sinister, dat ze besloten een doorstart te maken. De nummers op deze EP werden in 2004 en 2005 opgenomen, en dienden als blauwdruk voor Sinister 2.0.

Alle vier de nummers belandden uiteindelijk op Afterburner en echt nieuw is het daarmee, op het artwork na, niet. Aan het geluid is nagenoeg niet gesleuteld. Dat betekent dat je mag verwachten dat het klinkt als een goede demo, waarmee de band zeker voor de dag mag komen. Enkel de snare klinkt alsof je met een bamboestok op een natte krant slaat en het totale geluid is wat aan de lichte kant. Deze EP is daarmee een leuk hebbedingetje.

Vic Records brengt wel vaker re-releases uit en deze past prima in het rijtje. Wanneer je wilt weten hoe deze Nederlandse vaandeldrager van de death metal zich opnieuw heeft uitgevonden, ga dan vooral even naar Gods of the Abyss luisteren.

Label:

Vic Records, 2017

Tracklisting:

  1. The Grey Massacre
  2. Afterburner
  3. Altruistic Suicide
  4. Men Down

Line-up:

  • Aad Kloosterwaard – Vocalen
  • Alex Paul – Basgitaar, Gitaar
  • Paul Belman – Drums

Links: