Sinheresy – The Spiders and the Butterfly

Sinheresy – The Spiders and the Butterfly
Revalve Records, 2012

Sinheresy uit Italië is een typische female fronted metalband. Ze begonnen als Nightwish coverband en brengen voor het eerst een EP uit, geheel in eigen beheer. Een mooi afgewerkt product is het resultaat.

Vanaf Temptation Flame wordt de missie en visie van Sinheresy duidelijk. Heavy metalrock die in Nederland reeds ingeburgerd is, met een hoge vrouwelijke stem die het meest aanleunt tegen die van Floor Jansen. Alleen blijft deze dame in de hoogte hangen en is haar vibrato zo sterk niet, net als haar intonatie en haar articulatie. Ze haalt alsnog een degelijk niveau, net als haar mannelijke vocale partner.

Muzikaal is het vrij symfonisch, maar binnen de grenzen van het fatsoen. Italiaans of niet, dit stukje heavy gothic metal bevat meer power en stuwkracht dan de gemiddelde Napalm Records-plaat uit hetzelfde genre. Alleen ja, we hebben het al zovele malen gehoord en ik weet niet of er nog plaats is voor deze plaat. Echte opmerkelijke elementen bevat het allemaal niet en ondanks het degelijke niveau krijg ik geen tranen in de ogen bij het horen van Cecilia. Catchy is het wel, getuige de clip. Voer voor de genreliefhebbers dus, die lusten dit wel.

Tracklisting:
Sinheresy

 1. Temptation Flame
 2. The Spiders and the Butterfly
 3. Merciless Game
 4. Forever Us
 5. When Darkness Falls

Line-up:

 • Davide Sportiello – Bass, Keyboards
 • Alex Vescovi – Drums
 • Cecilia Petrini – Female Vocals, Piano
 • Lorenso Pasutto – Guitars
 • Stefano Sain – Vocals
 • Daniele Girardelli – Keyboards

Links: