Sinbreed – When Worlds Collide

Sinbreed – When Worlds Collide
Ulterium Records, 2010

Duitse power metal in een mix en mastering van Markus Teske (Symphony X, Vanden Plas). De kans op foute muziek is groter dan die op tijdloze klasse. Dit debuut van Sinbreed heeft één lichtpunt: Frederik Ehmke, tevens drummer bij Blind Guardian. Zo leek het toch.

Want er zijn meerdere lichtpunten. Wat zeg ik? Sinbreed is een sterrenbeeld. Veel power en “force”, gestuwde strofen met lekker raggende gitaren en headbangbare dubbele bassen, catchy refreinen vol “mannelijke” uithalen, vingervlugge soli… Het zit er allemaal in, met de juiste verhoudingen. Geen overdreven zoetigheid maar energieke en snelle power metal waar zelfs een gemiddelde Masterplan-fan iets mee kan aanvangen. Je zou bijna vergeten dat het hier over een Duitse band gaat. Misschien zitten de bijdragen van Joost van den Broek (Ayreon, Star One) en Morten Sandager (Pretty Maids) er niet voor niets tussen.

Nog even de neo-klassieke componenten vermelden in de vorm van Queen-achtige koorgezangen en theatrale synths, maar deze zijn vrij beperkt. De clichés zijn er om bevestigd te worden, maar over het algemeen gezien is dit een fris en energiek plaatje van enkele ervaren leden, dat hoor je zo. Prima plaat. Power metal-liefhebbers kappen er maar een aantal punten bij!

Tracklisting:
Sinbreed

 1. Newborn Tomorrow
 2. Book Of Life
 3. When Worlds Collide
 4. Dust To Dust
 5. Infinity’s Call
 6. Through The Dark
 7. Enemy Lines
 8. Room 101
 9. Arise
 10. Salvation

Line-up:

 • Herbie Langhans – Vocals
 • Florian ”Flo” Laurin – Guitars, Keyboards
 • Alex Schulz – Bass
 • Frederik Ehmke – Drums

Links: