Sin-atra – A Metal Tribute to Frank Sinatra

Various Artists – Sin-atra – A Metal Tribute to Frank Sinatra
Eagle Records, 2011

Ik kon mijn ogen bijna niet geloven toen ik deze cd zag staan in de bakken in de tweedehandswinkel enkele weken terug en nog minder toen ik zag wie er aan mee geholpen heeft. Met namen als Devin Townsend, Dee Snider en Ripper Owens MOEST ik deze gewoon meenemen. Alleen kon ik na mijn ogen ook mijn oren niet geloven.

Twaalf nummers krijg je te verwerken, klassieke nummers, in aangepaste versie. Devin Townsend begint met New York, New York in een gekende cabaretierstijl, met een opgepompte sound. Devin gaat er ver over en maakt er bijna een persiflage van, wat meteen ook de toon zet voor de volgende nummers die weinig serieus te nemen zijn. Glenn Hughes (Deep Purple) kan wel degelijk zingen, al vind ik hem op het nummer I’ve Got You Under My Skin veel te veel soul brengen. Niet goed. Geoff Tate (Queensrÿche) is wel bij machte zijn nummer (Summerwind) op een degelijke manier te brengen, al mocht hij harder gestaan hebben in de vrij ruige mix. Dee Snider trekt zich meer dan behoorlijk uit de slag met het moeilijke It Was A Very Good Year, dat hij overtuigend tot een goed einde brengt. Ripper Owens volgt al snel met zijn versie van Witchcraft, een nummer dat ik behoorlijk irritant vind (ook het origineel), al doet hij het wel behoorlijk goed. Na een paar middelmatige covers volgt het desastreus slechte en slaapverwekkende Strangers in the Night door Anthrax‘ Joey Belladonna en een verwarrende opgedreven versie van Love And Marriage door Elias Soriano (Nonpoint), kermismetal eigenlijk.

Ik zet als DJ wel eens een coverversie van klassieke of popnummers op in de versie van een metalband, maar of ik dat met deze plaat ga doen is zeer onzeker. Het idee op zich was best interessant, de uitvoering kon een stuk beter. Wellicht gaat deze terug naar de tweedehands shop.

Tracklisting:
sinatra

 1. New York, New York – Devin Townsend (Strapping Young Lad)

 2. I’ve Got You Under My Skin – Glenn Hughes (Deep Purple)
 3. Summerwind – Geoff Tate (Queensrÿche)
 4. It Was A Very Good Year – Dee Snider (Twisted Sister)
 5. Witchcraft – Tim “Ripper” Owens (Iced Earth)
 6. Fly Me To The Moon – Robin Zander (Cheap Trick)
 7. Lady Is A Tramp – Eric Martin (Mr. Big)
 8. Strangers In The Night – Joey Belladonna (Anthrax)
 9. High Hopes – Franky Perez (Scars on Broadway)
 10. I’ve Got The World On A String – dUg Pinnick (King’s X)
 11. Love And Marriage – Elias Soriano (Nonpoint)
 12. That’s Life – Jani Lane (Warrant)

Links: