SIMO – Rise & Shine

Met het succesvolle album Let Love Show The Way (in de top tien van de Billboard Blues Charts) op zak, stond 2016 voor SIMO vooral in het teken van optreden. Er werd maar liefs 215 keer opgetreden, onder andere als support voor Beth Hart en Blackberry Smoke. Ondertussen werd er hard gewerkt aan nummers voor de opvolger Rise & Shine.

Waar het vorige album vooral ruige retro bluesrock bevat, verlegt de band op het nieuwe album het accent duidelijk meer richting de soul en funk, en refereert de muziek aan artiesten als Otis Redding, Prince, Tommy Bolin en Lenny Kravitz. De bluesroots van de band worden daarbij niet uit het oog verloren, echter klinkt de band wat meer ingetogen.

Deze verschuiving levert op Rise & Shine een afwisselende verzameling tracks op, van stevige jamrock (Light The Candle, I Pray) en zwoele funkrock (Return, Meditation, People Say) tot langzame soulballads (I Want Love, Be With You), die ondanks de grote variëteit aan stijlen toch coherent klinkt.

Rise & Shine is een zeer interessant album geworden, dat door de veelvoud aan invloeden meer te bieden heeft dan de gemiddelde retro rockband. Door het veelvoudige optreden klinkt de band ook nog eens enorm goed op elkaar ingespeeld. Daarnaast zingt bandleider JD Simo gepassioneerd als nooit tevoren. Een hoogtepunt in het oeuvre van deze band.

Score:

85/100

Label:

Mascot, 2017

Tracklisting:

 1. Return
 2. Meditation
 3. Shine
 4. People Say
 5. Don’t Waste Time
 6. I Want Love
 7. The Climb
 8. Light the Candle
 9. Be with You
 10. The Light
 11. I Pray

Line-up:

 • JD Simo – Zang, Gitaar
 • Adam Abrashoff – Drums
 • Elad Shapiro – Bas

Links: