Silius – Worship To Extinction

Hoog in de Alpen van Tirol is Maria op weg naar haar kerk, terwijl ze opgehouden wordt door muziek. De klanken van de muziek dringen haar oren binnen en voor ze het zelf door heeft staat ze te moshen en te headbangen op de klanken van Silius. De Oostenrijkse band heeft namelijk net zijn tweede album uit, Worship To Extinction genaamd.


De Oostenrijkers zijn hoorbaar beïnvloed door zowel de bay-area alsmede door de teutonische thrash bands en hebben beide smaken samengevoegd en er hun eigen sausje overheen gegoten. Het resultaat is niet slecht te noemen, maar om nou te stellen dat ik heel erg vrolijk word van de drie kwartier aan stampende thrash die me geserveerd wordt is ook niet accuraat. Het is technisch en productioneel allemaal prima in orde, maar de elf songs weten niet te pakken. Ik hoor de nummers aan en laat het over me heen komen, maar nergens ontstaat de urgentie om te gaan moshen of iets dergelijks. Ook blijven de nummers niet hangen, noch voel ik de drang om ze nog eens te beluisteren. De schreeuwende zang draagt ook niet echt bij tot de luisterbaarheid van deze muziek.

Nee Silius heeft mij niet weten te overtuigen met Worship To Extinction. Het huidige niveau van thrash is hoger dan dit, vrees ik voor de Oostenrijkers. Ik draai de laatste van Warbringer, Testament of Havok nog wel een keertje.

Score:

65/100

Label:

Rock of Angels Records, 2020

Tracklisting:

 1. Worship
 2. C.U.L.T
 3. Horrorscopes
 4. Abominate
 5. Lesson in Blood
 6. Dance on your Grave
 7. Venom Baptism
 8. Tripping Balls Out
 9. Evil Inside
 10. Death & Glory
 11. Drowning

Line-up:

 • Mario Haui Haueis – Gitaar
 • Ralph Jurschitsch – Drums
 • Martin Storch – Bas
 • Matthias Thurner – Zang

Links: