Silent Leges Inter Arma – Silent Leges Inter Arma

Silent Leges Inter Arma – Silent Leges Inter Arma
Eisenwald, 2012

Bij aanvang lijkt het Duitse Silent Leges Inter Arma met haar gelijknamige debuut een standaard black metal-gezelschap. Openingsnummer We Are begint met tremelo picking en blastbeats. Dit aangevuld met een kwaadaardig stemgeluid. Echter langzaam komen er elementen naar boven die je hints geven dat het toch meer is. Dat begint met de natural harmonics op Falcon-Headed One, hoewel vrij normaal voor post-rock komt dit in de black metal minder vaak voor.

I Will Hunt You Down kenmerkt zich dan voornamelijk door de duidelijke death metal-invloeden in de riffs. Dit is wat minder avontuurlijk misschien maar geeft wel aan dat deze band toch meer is dan je op het eerste gehoor zou denken. Met het nummer Shades vinden we een kort akoestisch nummer terug waarna uiteindelijk met Wings een nummer volgt van meer dan tien minuten waarin ze alle stijlen etaleren. Zo komt hier zelfs in de tremolo riffs duidelijk de postrockinvloed naar voren. Helaas is de productie niet zo sterk waardoor het geheel niet zo fris en spetterend klinkt als de band het wel bedacht heeft en vooral de drums hebben hieronder te lijden.

Ondanks de samenvoeging van deze diverse stijlen is het toch een mooi geheel geworden en lijkt dit een band met een sterk eigen geluid. Volgende keer een betere productie en je hebt een topper in wording.

SLIA thumb
Tracklisting:

 1. We Are
 2. Falcon-Headed One
 3. I Will Hunt You Down
 4. Beyond The Light
 5. Shades
 6. For The Dead
 7. Wings
 8. In Shadows Again

Line-up:

 • M:F – Vocals, Guitars, Bass
 • T:R – Bass
 • D:B – Drums

Links: