Silencer – Death of Awe

Silencer – Death of Awe
Mausoleum records, 2005

Silencer is een Amerikaanse thrashmetal band uit de staat Colorado. In 2000 verscheen het eerste schijfje van deze band. Inmiddels is de wereld rijp voor de zesde release van het vijftal.

Death of Awe bevat een lekkere potje moderne thrash. De muziek van Silencer klinkt erg Scandinavisch en de muziek lijkt dan ook op The Haunted. Af en toe hoor je het melancholische van Scarve erin. Als een zware, alles slopende, machine walst de band door de cd heen. Het tempo is hoog en de ritmes zwepen op. Zoals bij veel moderne thrash bands zijn er ook nog melodische gitaarloopjes te bewonderen en er wordt ook gebruik gemaakt van samples. In tegenstelling tot de meeste bands uit dit genre zit er een flinke eigen inbreng in. Bij de meeste moderne thrash vraag ik me altijd af waar ik het eerder heb gehoord. Daarentegen vraag ik me bij Silencer af waar ik nog meer kan horen.

De zanger heeft in ieder geval een hele goede strot, en naast hem is de hele band erg getalenteerd. De productie is ook top. Ook qua opbouw en afwisseling valt er niks te klagen. Helaas is deze cd een beetje aan de korte kant, maar als je in bent voor een portie goede (moderne)thrash dan is dit een aanrader!

Tracklist:

 1. Silencer
  Earth rule murder
 2. Mnemodrone
 3. Transport
 4. Signal to noise
 5. Redshift
 6. Twilight
 7. Antitwilight
 8. Fracture
 9. The death of awe
 10. The harvest
 11. Aeonic

Line-up:

 • Chad Armstrong – Zang
 • Keith Spargo – Gitaar en zang
 • Dan Lynn – Gitaar en zang
 • Jeff Alexis – Basgitaar
 • Brian Kotal – Drums

Links: