Signs Of The Swarm – The Disfigurement Of Existence

Terwijl deze Pittsburgers zich klaarstomen om met Aborted en Psycroptic de VS plat te walsen, brengen wij hun tweede schijf (eindelijk, excuses) ter uwer attentie. Zelf noemen ze het slamming deathcore, maar dit is gewoon beatdown deathcore van het zuiverste bestaan, daar hoeven we niet al te hervormingsgezind over te doen. Die beatdowns hebben wel een tweetal fameuze troeven.

Troef nummer één is het hyperdynamische spraakorgaan van CJ McCreery. Lieve deugd, die man legt me hier even een van de pot gerukte karrenvracht aan stembandomplooiingen neer. Zijn borende putgrunts en gierende persijzerscreams zijn voor hem een goede manier om zijn pint te bestellen, maar hij legt de lat pas echt hoog wanneer hij het op een tandglazuurafbrokkelend pruttelen zet. Samengevoegd leidt dat tot ware ladingen van explosief vocaal geweld, dat echt veel brullers in hun hemden zet.

Om echt een troef te zijn, komen ze nogal weinig voor, maar het neerslachtige effect van zachte, bedrukte atmosferische tokkels op de abyssale beatdownbommen heeft wel iets unieks. Al lijken ze dat eerder te doen om zichzelf niet de kleur uit de was te vervelen met dat statische beatdowntempo, dat er voortdurend alle groove uitzuigt. Enkele schelle blackmetalsnerperijen en molenwiekende riffmanifestaties ten spijt is het wat slag- en snaarwerk betreft in het homogene deathcorebedje ziek. Hoe megatonzwaar die gitaarsound en hoe strak die basdrumcouperingen die de neergeplofte nazinderingen in het gelid hameren ook zijn.

Mochten ze nu de melancholische deathmetalinstrumental Guided Into Serenity verder uitdiepen met van die neerslachtige achtergrondleads en indrukwekkende keelpijpvermalingen; dan willen we hen het bestaan wel eens zien misvormen.

Score:

65/100

Label:

Unique Leader, 2017

Tracklisting:

 1. Cesspool Of Ignorance
 2. The Failed Breed
 3. Cowards Deathbed
 4. Lifeless Visitors
 5. Final Phase
 6. Guided Into Serenity
 7. Nightcrawler
 8. Descending Into Despair
 9. Embedded In Fear
 10. Misery From Demoralisation

Line-up:

 • CJ McCreery – Vocalen
 • Cory Smarsh – Gitaar
 • Jacob Toy – Gitaar
 • Bobby Crow – Basgitaar
 • Jimmy Pino – Drums

Links: