Sick Of It All – When The Smoke Clears

New York Hardcore legende Sick Of It All bestaat dertig jaar en om dat te vieren heeft de band rondom de broertjes Koller een EP uitgebracht. When The Smoke Clears valt echter niet zozeer op door de muziek, maar door het zestig pagina’s tellende, neplederen coffee table artbook dat met het zilveren schijfje verschijnt.

Daarvoor dook de band diep in het eigen archief en kwam weer boven met verschillende unieke foto’s, waarbij commentaar is geleverd door collega’s uit het vak, zoals Arthur Smilios (Gorilla Biscuits) en Matt Kelly (Dropkick Murphys).

De vijf nummers op de EP vormen de perfecte soundtrack voor het doorbladeren van het boek, omdat het typische SOIA-nummers zijn: kort, agressief, beukend en mee te zingen na ze één keer te hebben gehoord. Het titelnummertje (1:55 minuten) en afsluiter Fortress maken de meeste indruk, omdat er nèt iets meer variatie inzit dan in de drie tussenliggende nummers. Iets dan hè, iets, want de break halverwege Black Venom mag er ook zijn. Al met al blijft het gewoon een lekker potje New York Hardcore. ‘Poison our minds / The venom is flowing / Poison our minds / The Power is growing / Blinding our sight / As they prey on our darkest fears’. Heerlijk!

Label:

Century Media, 2016

Tracklisting:

  1. When the Smoke Clears
  2. Black Venom
  3. Doomed Campaign
  4. Blood & Steel
  5. Fortress

Line-up:

  • Lou Koller – Vocalen
  • Pete Koller – Gitaar
  • Armand Majidi – Drums
  • Craig Setari – Bas

Links: