Sick of It All – Based on a True Story

Sick of It All – Based on a True Story

Century Media, 2010

Sick of It All, jawel, levende legendes, en dat zeg ik niet uit fanboy-gedrag. De band bestaat net geen kwarteeuw, heeft een zo goed als feilloze reputatie op vlak van full-lengths en speelt nog steeds ieder podium plat. Het is alweer vier jaar geleden dat de band de kraker Death to Tyrants uitbracht, drie jaar geleden is er ook nog een mooie tribute-plaat verschenen (met onder meer Walls of Jericho, Sepultura en Napalm Death, niet de minsten).

Based on a True Story dus! Is die plaat het wachten waard? Jazeker. Fans weten intussen dat ze deze band blind kunnen vertrouwen. De nieuwste is niets anders dan een rasechte Sick of It All-plaat. Het geluid is vergelijkbaar met een Death to Tyrants. Nog steeds die open productie, die beter tot zijn recht komt als de volumeknop omhoog gedraaid wordt. Tue Madsen aan de knoppen, lekkerbek. De band doet hier ook weer wat ze al jaren doet: sterke songs schrijven, die live ook de pannen van het dak zullen blazen. Based on a True Story staat er bol van. Wat te denken van opener Death or Jail, het meebrulrefrein in Good Cop of gewoon het heerlijk catchy Waiting for the Day?

Minpunten kan ik niet vinden, hoe hard ik ook zoek. Sick of It All klinkt weer erg Sick of It All, de energie spat ervan af, de nummers blijven lang hangen en de mannen hebben vooral spelplezier. Dé rode draad bij dit viertal, en telkens ook dé hoofdreden waarom hun platen steeds aanslaan. En ook na 24 jaar is er nog geen slijtage op de band. Hardcore punk in optima forma!

Tracklisting:

  sick of it all - based on a true story

 1. Death or Jail
 2. The Divide
 3. Dominated
 4. A Month of Sundays
 5. Braveheart
 6. Bent Outta Shape
 7. Lowest Common Denominator
 8. Good Cop
 9. Lifeline
 10. Watch It Burn
 11. Waiting for the Day
 12. Long as She’s Standing
 13. Nobody Rules
 14. Dirty Money

Line-up:

 • Lou Koller – vocalen
 • Pete Koller – gitaar, vocalen
 • Craig Setari – gitaar, vocalen
 • Armand Majidi – drums

Links: