Shores of Null – Black Drapes For Tomorrow

Het uit Rome afkomstige Shores Of Null heeft voor het debuutalbum Quiescence lovende kritieken van de internationale metal pers ontvangen. Een aanrader voor fans van Paradise Lost, Katatonia en My Dying Bride. Na de release van het debuut heeft de band intensief getourd in thuisland Italië en door Europa. Daarbij hebben de heren verschillende doomfestivals aangedaan, en ons eigen Eindhoven Metal Meeting. 2017 markeert het begin van een nieuw hoofdstuk in de muzikale reis van Shores Of Null met als tweede release Black Drapes For Tomorrow. De titel laat geen ruimte over voor misinterpretatie, opnieuw krijgen we een stevige portie gotische doom metal voorgeschoteld.

Compliment is dat het album van begin tot eind van hoog niveau is, met een rijk en helder geluid. De sfeer van het album is melancholisch en bij vlagen licht melodramatisch. Helaas ligt de eentonigheid zo hier en daar wel wat op de loer. Een echte uitschieter staat er wat mij betreft niet op de plaat. De nummers met voornamelijk cleane zang hebben duidelijk mijn persoonlijke voorkeur en zijn het meest onderscheidend van andere bands in het genre. Het akoestische en instrumentale The Enemy Within is een pareltje en ademt een heerlijke sfeer. Op de rest van het album staat helaas teveel van hetzelfde en dat wordt op den duur teveel van het goede. De afsluiter is opnieuw een akoestisch instrumentaaltje en zorgt voor een lekker lichtvoetig einde van het geheel.

Het album mist een echte hymne en is om die reden wat mij betreft te weinig onderscheidend van andere releases in het genre.

Score:

76/100

Label:

Spinefarm Records, 2017

Tracklisting:

 1. Tributary Waters
 2. Donau
 3. Tide Against Us
 4. House Of Cries
 5. Black Drapes For Tomorrow
 6. The Enemy Within
 7. Carry On My Tiny Hope
 8. We Ain’t Ashes
 9. A Thousand Storms
 10. The Kolyma Route
 11. Death Of A River

Line-up:

 • Davide Straccione – Vocalen
 • Gabriele Giaccari – Gitaar
 • Raffaele Colace – Gitaar
 • Matteo Capozucca – Bas
 • Emiliano Cantiano – Drums

Links: