Shock Proof – More Broken Chains

Shock Proof is afkomstig uit Rome, Italië en brengt ons zijn tweede langspeler, getiteld More Broken Chains. Onze archieven laten niets zien over voorganger Fighting Bad Times, dus aangezien ik nog nooit van de band gehoord had, kan ik daar weinig zinnigs over zeggen.

More Broken Chains is mij aangeboden als zijnde thrash, maar al snel is mij duidelijk dat de band dat niet haalt. Hiervoor mist de nodige snelheid en agressie in de muziek van de Romeinen. Goed, een portie heavy metal dus, met een klein vleugje van de beloofde thrash. De elf aanwezige tracks zijn allemaal best aardig om te beluisteren, vooral vanwege de goede productie. De nummers hebben een modern geluid en zijn voorzien van cleane zang. Die zang is voor mij ook het grootste probleem van Shock Proof. Ik heb het gevoel dat ik dik veertig minuten naar een herhaling van zetten zit te luisteren door de eentonigheid van de zanger. Ik heb het nog niet eens over het gebrekkige Engels van de zanger, dat niet voor menig Eurovisiesongfestival deelnemer onderdoet.

Na het beluisteren van More Broken Chains snap ik wel waarom ik eerder werk van Shock Proof niet in ons archief kon vinden. Dit schijfje gaat een laagje stof verzamelen, vermoed ik zo. Middelmaat zou dit schijfje het best omschrijven.

Score:

65/100

Label:

Time To Kill Records, 2018

Tracklist:

 1. Best Ambitions
 2. Human Breed
 3. More Reactions
 4. Darkest Feeling Today
 5. Ball And Chains
 6. Fear!
 7. Roaring
 8. Will To Ruin
 9. R.T.N.
 10. Shade Of The Tower
 11. Spoken Chains

Line-Up:

 • Riccardo Conte – Zang, Bas
 • Andrea Gandin – Gitaren
 • Leopoldo Russo Ceccotti – Drums

Links: