Shiraz Lane – Carnival Days

Shiraz Lane is een band uit Finland. De band maakte indruk op mij nadat ik ze in het voorprogramma van Lordi zag optreden. For Crying Out Loud was de titel van het debuut van de Finnen en nu is het de beurt aan Carnival Days. Platenlabel Frontiers labelt de band als een belofte voor de toekomst.

Carnaval Days staat bol van de poppie, lekker in het gehoor liggende, stevige rock zoals bands als Skid Row en Poison zo’n dertig jaar geleden maakten om de hitlijsten te bestormen. Het hele album is gestoken in een superglad productioneel sausje waardoor elk ruw randje is verdwenen. Gevolg is dat de energie, die in potentie absoluut aanwezig is, al snel uit de muziek verdwijnt en zodoende gaat vervelen.

Ik heb de band dus live gezien en toen maakten de Finnen meer indruk op me dan ze op dit album doet. Je kunt wel horen dat er potentie is bij deze heren maar het komt niet helemaal over. De eerste vier nummers klinken gewoon goed en aan de hand hiervan snap ik het predicaat ‘band van de toekomst’ wel. Hierna komt echter de onvermijdelijke powerballad in de vorm van Gotta be Real. Het inzakken van het tempo komt Shiraz Lane vervolgens niet meer te boven en het verzand dan ook in middelmatige klinkende songs die een willekeurige revivalband als Quiet Riot, L.A. Guns of Dokken ook gemaakt zou kunnen hebben.

Op basis van de eerste helft van Carnival Days scoort Shiraz Lane een krappe voldoende. Als dit echt de toekomst van de melodieuze rock/metal is, vrees ik dat de toekomst er niet heel goed uit ziet. Gelukkig zijn er nog genoeg andere talentvolle jonge bands om op te bouwen!

Score:

65/100

Label:

Frontiers Music srl., 2018

Tracklist:

 1. Carnival Days
 2. The Crown
 3. Harder To Breathe
 4. Tidal Wave
 5. Gotta Be Real
 6. People Like Us
 7. Shangri-La
 8. War Of Mine
 9. Shot Of Life
 10. Hope
 11. Reincarnation

Line-Up:

 • Hannes Kett – Zang
 • Jani Laine – Gitaar
 • Miki Kalske – Gitaar
 • Joel Alex – bas
 • Ana Willman – Drums

Links: