Shadowrise – Escape From Shadow Island

Een nieuwkomer in het Nederlandse metallandschap! De band Shadowrise bracht, even geleden alweer, met de EP Escape From Shadow Island het eerste teken van leven. Met deze uitgave die vier tracks telt, probeert de groep het publiek te overtuigen in een stijl die gotische metal mixt met symfonische elementen en gescreamde vocalen.

De nummers volgen allen nagenoeg dezelfde stijl en hetzelfde idee. Dit is mooi, want zo weet het publiek direct wat er in de toekomst te verwachten valt van deze net ontsproten band. Qua sfeer doet Escape From Shadow Island erg denken aan Nederlandse metalbands als Within Temptation, Epica en meer uit die hoek. Alleen brengt Shadowrise het geheel met een iets extremere isteek; de bitterzoete vrouwelijke vocalen worden afgewisseld met screams, en de symfonische stukken worden afgewisseld met harde metalen riffs.

Hoewel het materiaal dat Shadowrise hier voorschotelt nu niet direct het meest innovatieve werk van het jaar is, is wat de band doet ook zeker niet slecht. Voor de liefhebber van female-fronted symfonische metal, of de liefhebber van extreme metal die iets zachters ook wel kan verdragen, is dit misschien een band om de komende jaren in de gaten te gaan houden. Shadowrise kan na een prima EP namelijk best eens een stukje groter gaan worden.

Label:shadowrise

Eigen Beheer, 2016

Tracklisting:

  1. Rise
  2. Django
  3. Monsters
  4. Escape From Shadow Island

Line-up:

  • Laura Guldemond – Vocalen
  • Roman Potasse – Gitaar, Vocalen
  • Daniel Boomsma – Gitaar
  • Yordi Florax – Bas
  • Joris Sevat – Drums

Links: