Severe Torture – Slaughtered

Severe Torture – Slaughtered
Season of Mist, 2010

Hollandse grootheid in brutale death metal, Severe Torture, is terug in de toonzaal aanbeland. Aanleiding daarvoor is Slaughtered, de nieuwste creatie van het vijftal. Het is ook het vijfde album, drie jaar na Sworn Vengeance. Severe Torture verkastte ondertussen van Earache naar Season of Mist, hetgeen niet meteen een achteruitgang hoeft te zijn.

Severe Torture heeft duidelijk een missie. De brutale Europeanen een gevoel van trots bezorgen ten opzichte van de Amerikaanse overmacht. Ja, het is allemaal niet zo extreem origineel maar aan de andere kant, doe ze het maar eens na. Severe Torture doet het namelijk op zijn eigen manier met gekende ingrediënten. Deze keer worden er Vernederlandste Cannibal Corpse-hooks in de strijd geworpen, hetgeen zorgt voor een relatief transparante en catchy sound. Het woord “rommelig” is definitief uit het woordenboek van Severe Torture. Meer zelfs, nummers als Feeding On Cadavers geeft Severe Torture een extra dimensie mee met langdurig dreigend basgitaarwerk. Diepgang heet zoiets. Niet dat het nu hip en trendy wordt hoor, met een nummer als Deride Jesus krijg je gewoon klassieke Cannibal Corpse voorgeschoteld met lekker gerag waar je wezenloos dient op te staan bangen. Beestig toch, een manifestatie die mentaal én fysisch inwerkt zonder compromissen.

Opnieuw een grote tip voor de death metal fans onder ons. Zelfs de technisch geaarde liefhebbers kunnen zich hier aan opwarmen. Wees trots Nederland, dit Severe Torture levert opnieuw universele klasse af.

Tracklisting:

ST

 1. Grave Condition
 2. Unholy Misconception
 3. Deride Jesus
 4. Defective Fornication
 5. Slaughtered
 6. Feeding On Cadavers
 7. Inferior Divinity
 8. Incarnation Of Impurity
 9. To Relieve The Mortal Flesh Of Pain
 10. Swallowing Decay

Line-up:

 • Dennis Schreurs – Vocals
 • Thijs Van Laarhoven- Guitar
 • Patrick Boleij – Bass
 • Seth Van De Loo – Drums
 • Marvin Vriesde – Lead Guitar

Links: