Seventeen Evergreen – Steady On, Scientist!

Seventeen Evergreen – Steady On, Scientist!

Lucky Number Records, 2012

Geen idee waarom ze dit opsturen, maar we reviewen het sowieso. Seventeen Evergreen is een psychedelische rockband met heel veel elektronische input. Dit is muziek die je in België wel vaker hoorde op een zender als Studio Brussel voordat die helemaal de aars opentrok voor platvloerse popmuziek. Seventeen Evergreen is Amerikaans en brengt zijn tweede album uit.

Je kunt moeilijk zeggen dat ze zich beperken tot één genre. Het enige wat ze niet spelen, deze Americano’s, is metal. Voor de rest krijg je een mix van electropop, surfrock, dub, Beck aandoende indie, ambient-chill out nummertjes, bliepjes en loopjes. Typisch zo’n groep die ergens opgepikt wordt omwille van een catchy “alternatief” refreintje, maar als je er een ander nummer van hoort, je nooit de link kunt leggen met de “hit”. De enige rode draad is de zoetgevooisde (duo)-zang die overal terug opduikt.

Slecht is het niet, deze radiovriendelijke Aphex Twin poprock-muziek, het mist alleen een beetje vulgaire postpunkvibes om voor een “metalliefhebber” interessant te worden. Ideaal om bij tot rust te komen na een black-out of bij tachycardie, deze electropop-muzak, maar verder is het allesbehalve indrukwekkend. Hun label is trouwens ook het onderduikadres van Sebastien Tellier, je weet wel, die Fransoos die met electrospul een paar jaar geleden behoorlijk goed scoorde op het Eurovisiesongfestival, voor Frankrijk.

Seventeen Evergreen
Tracklisting:

  1. Polarity Song
  2. Bucky
  3. President Clavioline
  4. Wasting Time / Castlefield
  5. Del Paso Heights
  6. Fluorescent Kind
  7. Dancespider
  8. Burn The Fruit (Pegasus)

Line-up:

  • Caleb Pate
  • Nephi Evans

Links: