Seven Stitches – The Face Alone Does Not Reveal The Man

Seven Stitches – The Face Does Not Reveal The Man
Recital Records, 2006

Leuk zo’n band als dit. Encyclopaedia Metallum vindt dat ze thrash maken, ZM stelde het voor mij beschikbaar onder de noemer death en ik vind het zelf een soort combinatie tussen beide gemixt met metalcore. Het enige wat we wel weten met zekerheid, is dat deze Portugeze band sinds 2001 aan de weg timmert en na twee demo’s nu met een EP de wereld wil gaan veroveren. De nummers van de laatste demo While We Don’t Take Over Death uit 2005 staan ook op deze plaat als bonustracks.

Er zijn niet veel cd’s die mij binnen vijftien secondes al met afschuwen doen verlangen naar de stop knop. Ja, dat is een negatief begin van de cd analyse, ik weet het. Maar zodra er op play wordt gedrukt komt er eerst een hoop geluid zonder basgeluid lijkt het. Geen zwaar tapijt van lage tonen die de rest van de muziek lekker draagt. Dat is geen ramp, het doet je alleen een beetje vreemd opkijken en na die eerste paar secondes herstelt het geluid zich. Maar als na negen secondes de eerste gitaarsolo-achtig iets dingetje ingezet krijg ik het toch echt moeilijk. Het is wel leuk geprobeerd, maar hij klinkt gewoon niet. En dan niet een keer, maar alle solo’s zijn verschrikkelijk of ze zijn het net niet. En dat is jammer, want voor de rest is het geen baggerplaat. Het tempo is stevig en de nummers wel afwisselend. Nou is dit afwisselend ook weer apart. De langzamere breaks zijn zo totaal anders dan de rest van de nummers. We noemen het maar authentiek.

Ach ja, ze proberen het in ieder geval, het is geen speciaal plaatje, misschien het proberen waard. Ik ben er niet kapot van.

 Seven Stitches – The Face Does Not Reveal The Man

Tracklist:

 1. The world For Sale
 2. Reality Has A Dark Side
 3. Confront The Fear Of Being Different
 4. Wall Of A Fortress
 5. Down the Earth
 6. ChatFollow The Destiny(Demo 2005 bonus track)
 7. Hallucinating Trip(Demo 2005 bonus track)
 8. I Order you(Kill Me Now) (Demo 2005 bonus track)

Line up:

 • Pedro – Bass
 • Bixo – guitars
 • Nelson – Drums
 • Pica – Vocals
 • Gingado – Guitar

Links: