Servants Of The Apocalyptic Goat Rave – Queen Of Darkness

Jajajajajaja, de eerste plaat voor de jaarlijst van 2018 is een feit. Servants Of The Apocalyptic Goat Rave, beste dames en heren. Wie? Wel, het zijn een Belg en een Nederlander. Een Belg en een Nederlander, kan het nog mooier? En niet zomaar Kurt en Kees hoor, nee nee, het zijn Sickboy en Bong-Ra. Gaan we dan breakcore beginnen dealen op Zware Metalen? Opnieuw neen. Dit is occult gabba rave core!


Occult wat? Occult gabba rave core. Geen idee wat dat is? Wel, stel je een Franse blackmetalband genre Neo Inferno 262 voor, draai daartussen wat ouder werk van Whourkr en denk ondertussen aan de legendarische speedcore-plaat Goatkhult Order van Legionz Ov Hell en doe alle lichten uit. Beukende breakcore met een pak distortion en blackmetalscreams.


Alle nummers hebben een andere verdeling qua bassen, electronische effecten en verwarrende shifts, dit is geen zogenaamde one trick pony. Integendeel, het flirt met de grenzen van de beluisterbaarheid en toegankelijkheid, en zegt daar vriendelijk gedag aan Mories. Servants Of The Apocalyptic Goat Rave is een fijn fenomeen, een fenomeen dat hopelijk heel wat navolging zal krijgen met dezelfde kwaliteit. Industrial black speedcore met breakcoreneigingen. Kijk, hier wil ik weleens een dansje op neerzetten. Op Roadburn 2018 krijgen we daar de kans toe!

Score:

93/100

Label:

Svart Lava Records, 2018

Tracklisting:

 1. Worship
 2. Queen Of Darkness
 3. Kali Rises
 4. Destroyed
 5. Scourge
 6. Xiombarg
 7. Mortal Bodies
 8. End Of Chaos

Line-up:

 • Bong-Ra – Muziek
 • Sickboy – Muziek
 • Baseck – Keel

Links: