Serrabulho – Piss & Love

Gelukkig! Ik ben niet de enige bij Zware Metalen bij wie de muzikale (wan)smaak weleens door de ondergrens zakt. De nieuwe van de partygrindcoreband Serrabulho is namelijk uit en direct was ik benieuwd of er al een review te vinden was op onze site. En jawel hoor, hier vindt u namelijk een schrijfsel over Porntugal. Neen: dat is geen typo, maar het niveau van de band en zijn muziek. Op Piss & Love geen koerswijzigingen, maar louter een golden shower die voldoet aan de verwachting.

De twaalf nummers zijn weer doorspekt met onderbroekenlol, partygrind en schijtlollige geluidsfragmenten. In Erosvision stelt de band zichzelf bijvoorbeeld voor als kandidaat op het Eurovisie songfestival en presenteert met scheetgeluiden een cover van een bekend dancenummer. Hoe het voelt om een koe te zijn (inclusief overmatig gebruik van cowbell natuurlijk) vertelt men in I’m Proud To Be A Cow. Dit met een mix van groovy Gutalax-achtige goregrind en elektro. En wat te denken van de feestelijke aanpak tijdens I Pissed A Girl And She Liked It, uiteraard verwijzend naar I Kissed A Girl And I liked It (Katy Perry) of Pissachu: pika-pikachu! Tussen alle onzin door krijgen we ook nog wat serieuze onzin met meer muziek die je ook zou verwachten bij Serrabulho. Met onder andere Grind e Grossa en Anal La La La Song horen we party goregrind met geknor, gegrom en feestelijke hoempa-ritmiek.

Piss & Love zal niet lang beklijven, maar eens in de tijd een plaatje zoals deze zet alles weer fijn in perspectief voor de mens. Live gegarandeerd feest, op plaat gegarandeerd een glimlach en om te maken gegarandeerd lol. Dat is wat Serrabulho doet en daar mag u het mee doen. Omdat de band niets te winnen of te verliezen heeft, hierboven alvast heel het album om te beluisteren.

Score:

71/100

Label:

Rotten Roll Rex, 2024

Tracklisting:

 1. Erosvision
 2. Rest In Piss
 3. Grind e Grossa
 4. I’m Proud To Be A Cow
 5. Piss Or Love
 6. Love Parade
 7. Break For Pee
 8. I Pissed A Girl And She Liked It
 9. Pissachu
 10. E Pudesse Eu Cagar de Outra Forma
 11. Anal La La La Song
 12. Hardcore Love

Line-up:

 • Guerra – Zang
 • Gui – (Bas)gitaar
 • Ivan – Drums

Links: