Serpentine Creation – The Fiery Winds of Armageddon

Serpentine Creation – The Fiery Winds of Armageddon
Satanath Records, 2015

Sinds 2001 werken de heren van Serpentine Creation al aan hun pad in de muziekwereld. De band bestaat uit een samenstroom van muzikanten uit de twee meest bekende Bulgaarse bands in het black/deathmetalgenre destijds, zijnde Demonism en Desolate. Traag kwam de trein op gang met pas in 2009 een full-length en dit jaar heeft de band een label te strikken met het Russische Satanath Records. Album nummer twee, The Fiery Winds of Armageddon, ligt klaar.

Het is niet overdreven om te stellen dat Serpentine Creation erg herkenbaar in de oren klinkt, originaliteit is niet veel bands binnen dit genre nog gegeven en altijd blijft die Scandinavische liefde wat hoorbaar. Het is uiteraard de bron waar velen het water nog gaan halen en in geval van deze Bulgaren is die oorsprong erg Zweeds en melodisch met vooral Dissection als voornaamste invloed. Toch is deze muziek veel geladener in de drums, klinken de gitaren wat zwaarder en is de productie erg verzorgd. Het mist zo wel een oldschool sound, maar dit verhaal kennen we wel, met erg typische melodische gitaren en zelfs wat stervende engelen in de lyriek.

Een band die eigenlijk geen slechte release uitbrengt, maar dit ben je gewoon zo beu als koude pap ondertussen. Het bewijs dat je dan wel een goede productie kan hebben en je songs genoeg kracht en melodie mogen bezitten, maar dat het gewoon niet meer klikt als het te herkenbaar in de oren klinkt. Goed product, weinig tot geen meerwaarde.

Tracklisting:

Serpentine Creation – The Fiery Winds of Armageddon

 1. The Fiery Winds of Armageddon
 2. The Great Leader
 3. The Devastated Heavens
 4. The Massacre in God’s Kingdom
 5. The Satan’s Supremacy
 6. The Picture of The Great Apocalype
 7. The Last Angel
 8. The Mockery of Dead Angels’ Bodies
 9. The Tears of God
 10. The Last Angel

Line-up:

 • Jafar – Bas
 • Mephistophel – Drums
 • Vlad – Zang, gitaar
 • Gormoth Iscariot – Gitaar

Links: