Serious Black – Mirror World

Zeven duizendpoten samengooien in een supergroepje, dat kan nooit een slecht resultaat opleveren. Serious Black is een internationaal collectief met leden die actief geweest zijn in de grote toppers binnen het power/heavymetalgenre, gaande van Bloodbound tot Tad Morose maar ook tot Rhapsody of Fire met drummer Alex Holzwath. Een bende ervaren heren die power metal brengen dus, met langspeler nummer twee. Het debuut vorig jaar hebben we gemist.

Je voelt het wel aan deze full-length dat de heren vlug willen produceren. Dat merk je niet meteen aan de kwaliteit van de muziek, maar wel aan de duur van Mirror World. De nummers duren maximum vijf minuten en met acht nummers en een intro tikt de plaat dus af na een kleine veertig minuten. Binnen die speelduur komt er een mix van warme, melodische heavy metal en power metal voorbij. Soms met een lekkere oldschool vibe, zoals op As Long As I’m Alive, maar Serious Black blijft wel erg afgeborsteld klinken. De zoete zanglijn waarmee afgewisseld wordt, de luchtige synthlaag en de kraakheldere productie maken dat het erg zuiver en behoorlijk braaf blijft klinken. Er zit ook wat variatie in, want de synthlaag en groovy opbouw van Dying Hearts geeft zelfs een lichte gothic toets aan het geheel.

Het past echter bij het spel van deze veteranen. Warm, plakkerig en catchy klinken de songs op Mirror World waardoor liefhebbers van al wat blaast en scheurt ook ver weg blijven van dit plaatje. Wie houdt van luchtige en knapperige power metal met hier en daar wat lichte variatie, is hier echter aan het goede adres.

Tracklisting:13782044_1768585613386102_8203388616287282001_n

 1. Breaking The Surface
 2. As Long As I’m Alive
 3. Castor Skies
 4. Heartbroken Soul
 5. Dying Hearts
 6. You’re Not Alone
 7. Mirrorworld
 8. State of My Despair
 9. The Unborn Never Die

Line-up:

 • Mario Lochert – Bas
 • Dominik Sebastian – Gitaar
 • Jan Vacik – Synth
 • Urban Breed – Zang
 • Bob Katsionis – Gitaar

Label:

AFM Records, 2016

Links:

Score: 78/100