Seraina Telli – Addicted To Color

Black Sabbath, Green Day, Blue Öyster Cult en Living Color. Het zijn zomaar wat bandnamen die een kleur in de naam hebben. Wie zegt dus dat muziekliefhebbers níet verslaafd zijn aan kleur. Geheel toepasselijk komt de Zwitserse Seraina Telli (bekend van Burning Witches) daar dan aan met haar tweede solo-album Addicted To Color.

De clip die werd geschoten voor het titelnummer verraadt al welke kant het opgaat: Seraina bedient zich van een luchtig soort rock waarbij haar vocalen op de voorgrond staan. Op zich zijn deze prima te beluisteren. Zuiver, met genoeg gevoel, en ze heeft een aardig bereik wat goed wordt geëtaleerd in bijvoorbeeld The Harder Way. Af en toe doet ze denken aan “onze” Anouk.

Waar het aan schort is dat het nergens echt spannend wordt. De nummers moeten het hebben van de herhaling van het refrein en zitten vrijwel allemaal op dezelfde manier in elkaar. Het is het standaard couplet-refrein-couplet-refrein-verhaal. Het zorgt ervoor dat de muziek al na enkele luisterbeurten blijft hangen maar ook dat het op den duur nogal saai wordt. De gitaren klinken ook nèt niet stevig genoeg.

Wellicht dat een toevoeging van een extra gitarist en/of toetsenist in de toekomst voor wat meer variatie kan zorgen omdat er dan qua arrangement meer mogelijk is. Nu gebruikt Telli te vaak het trucje van het weglaten van een gitaar wanneer ze zingt waardoor alleen zang, basgitaar en drums te horen zijn. Het werkt maar ook dit wordt saai als het te vaak toegepast wordt. In het afsluitende All Your Tears laat Seraina Telli horen dat ze een goede stem heeft en ze een nummer gevoelig kan zingen maar dat het muzikaal te kort schiet.

Drie kwartier rock die productioneel goed klinkt en het op de radio best goed zou kunnen doen, is niet waar de meeste lezers van Zware Metalen warm voor lopen. Dit lijkt teveel op van die roze kauwgum van vroeger waarbij na een klein half uur de smaak er af was.

Score:

65/100

Label:

Metalville Records, 2023

Tracklisting:

 1. Song For The Girls
 2. Monkey & Zookeeper
 3. Left Behind
 4. Addicted To Color
 5. The Harder Way
 6. Wish You Well
 7. Hit Shit
 8. Spaceman
 9. If No One Else Had Ever Been Here Before
 10. Colors Of My Soul
 11. Be Somebody
 12. Think
 13. Think All Your Tears

Line-up:

 • Seraina Telli – Zang, gitaar
 • Alice Lane Pandini – Basgitaar
 • Ricoh – Drums

Links: