Septicflesh – Codex Omega

De nieuwe Scepticflesh, de tiende alweer, is geen gemakkelijke zit geworden. Maar of dat persé negatief is? Nee, bepaald niet! Een aantal factoren zijn daarvoor verantwoordelijk.

Allereerst zijn daar de meer dan goed in elkaar steken de songs. Morbid Angel en Behemoth schuren tegen elkaar aan en een vleugje Nile doet de rest. Ingenieuze riffs, subtiele breaks en diepe bastonen (welke allen een verwoestend effect hebben en waarvan het effect tot in je ingewanden resoneert) worden schijnbaar achteloos afgevuurd. Bij een eerste luisterbeurt lijken de riffs nog lukraak achter elkaar geplaatst maar naarmate Codex Omega vaker wordt beluisterd, blijkt dat er wel degelijk goed over de structuur is nagedacht.

De goede productie zorgt ervoor daarnaast voor dat de erg episch aandoende nummers goed uit de verf komen. En tenslotte weet Septicflesh als geen ander dat een sample, mits goed geplaatst, wonderen kan doen. Codex Omega is een album van apocalyptische proporties geworden. Niet geheel toevallig wordt hij uitgebracht in een tijd waarin nucleaire- en natuurrampen ons bedreigen en vormt daarbij een mooie soundtrack voor al dit geweld.

Score:

85/100

Label:

Season Of Mist, 2017

Tracklisting:

 1. Dantes Inferno
 2. Third Testament
 3. Portrait
 4. Martyr
 5. Enemy
 6. Dark Art
 7. Our Church
 8. Faceless
 9. Gospel
 10. Trinity

Line-up:

 • Spiros Antoniou – Vocalen, basgitaar
 • Christos Antoniou – Gitaar
 • Sotiris Vayenas – Gitaar, vocalen
 • Kerim “Krimh” Lechner – Drums

Links: